Hoppa till sidans innehåll

Gävleborgs Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Gävleborg. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

  • Eventkompetens1Foto: Marie Barrling
  • Eventkompetens6Michaela Lindberg, projektassistent, Eventkompetens.Foto: Marie Barrling
  • Eventkompetens8Laila Hämäläinen, deltagare Eventkompetens.Foto: Marie Barrling
  • Eventkompetens4Foto: Marie Barrling
  • Eventkompetens5Jessica Dorf, deltagare Eventkompetens.Foto: Marie Barrling
  • Eventkompetens7Roger Collin, deltagare, Eventkompetens.Foto: Marie Barrling

"Jag blev överlycklig när jag hörde om det här"

2016-04-18 14:03

Tack vare projektet Eventkompetens får drygt 150 deltagare från Gävleborgs län vidareutbilda sig inom områden som värdskap, marknadsföring och ekonomi.
- Det är det ju här vi jobbar med men som vi inte haft verktyg till så jag blev överlycklig när jag hörde om det här, säger Laila Hämäläinen, från Camp Igge och Iggesunds IK.
  • Skapad: 18 APR 2016 14:03

I projektet kommer personer från 114 företag, offentliga aktörer och föreningar som jobbar med event och evenemang utbildas i hur man kan skapa ännu fler och bättre evenemang i Gävleborg, vilket i sin tur kommer göra att fler arrangemang kommer till länet, allt från stora idrottsevenemang till små bygdemarknader.

- Det blir viktigare och viktigare att kunna skapa bra evenemang och man behöver många olika kompetenser, därför är det underbart att kunna erbjuda de här utbildningarna, säger Michaela Lindberg som är projektassistent från Gävleborgs Idrottsförbund.

- Förut ställdes inte samma krav. Vi kräver mer och mer när vi besöker ett evenemang. Därför är sådana här utbildningar jätteviktiga, säger Jessica Dorf som deltar från Visit Söderhamn.

Deltagarna i Eventkompetens erbjuds utbildningar inom 11 olika områden och får själva välja vilka utbildningar de vill ta del av. I veckan var det dags för en utbildning i värdskap, en kurs som snabbt blev fullbokad. ´

-Jag har lärt mig mycket bland annat om min egna personliga utveckling och vikten av att hantera olika situationer. Det kan regna men man vill ändå få chansen till ett bra evenemang, säger Roger Collin från Gästriklands Innebandyförbund.

I och med att konkurrensen om människors tid blir allt större så blir det allt mer viktigt att samverka med olika aktörer inför ett evenemang.

- Jag tycker det viktigaste med det här projektet är att vi lär oss samverka med varandra, kultur, idrott, kommun och så vidare, säger Roger Collin. Vi har en fantastisk kompetens tillsammans här i länet.

Skribent: Marie Barrling
Epost: This is a mailto link

Postadress:Gävleborgs Idrottsförbund
Box 975
801 33 Gävle

Kontakt:Tel: 0723551605
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss