Hoppa till sidans innehåll

Gävleborgs Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Gävleborg. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Idrottens roll och bidrag till civilsamhället

2016-12-06 11:18

Gävleborgs Idrottsförbund deltog i början av december i en paneldialog på temat utmaningar, goda exempel och möjligheter med vad migrationen kan bidra med i de samhällsutmaningar vi står inför.
  • Skapad: 06 DEC 2016 11:18

Gävleborgs Idrottsförbunds fokus låg på civilsamhällets utmaningar och hur civilsamhället kan bidra till integration. Idrottsförbundets representant Pia Hillgren berättade bland annat om arbetsmarknadsprojekten Söderhamnsprojektet och Lobben och om hur praktik och idrottens ledarutbildningar bidrar till språkinlärning, nya kontaktnät och snabbare integrering.

- Dessutom berättade jag om Frivillig i Gävleborg som en bra plattform för samverkan mellan olika aktörer och att vi också ser positivt på att idrottsföreningar som söker stöd från oss samverkar med andra aktörer i kommunerna, säger Pia Hillgren.

Deltog i panelen gjorde EU-parlamentariker Bodil Valero, Robert Larsson från Länsstyrelsen, Niclas Engberg från utbildningscentrum för distansstudier samt Pia Hillgren, Gävleborgs Idrottsförbund. 

Skribent: Marie Barrling
Epost: This is a mailto link

Postadress:Gävleborgs Idrottsförbund
Box 975
801 33 Gävle

Kontakt:Tel: 0723551605
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss