Hoppa till sidans innehåll

Gävleborgs Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Gävleborg. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Lyckat resultat när integrationsprojekt utvärderas

2016-08-30 14:22

100 procent av deltagarna i projektet "Lobben - en snabbare väg till integrering" upplever att deras tid på praktikplatserna har ökat deras självkänsla och deras sociala nätverk.
  • Uppdaterad: 31 AUG 2016 10:33

Projektet Lobben - en snabbare väg till integrering har som syfte var att ge deltagarna (asylsökande ungdomar 18-25 år) ökade sociala nätverk, förbättrade språkkunskaper, ökad självkänsla och ökad kunskap om idrottsrörelsen och arbetsmarknaden.

Deltagarna får praktikplats hos skolor och idrottsföreningar kombinerat med idrottens ledarutbildningar, studiebesök och annan kompetensutveckling. Projektet genomfördes i Gävle och i Sandviken.

När projektets första omgång utvärderas visar resultaten att 100% upplever att de ökat sin självkänsla, att de ökat sitt sociala nätverk och att de fått ökad kunskap om idrottsrörelsen och dess värdegrund.

Nästan alla påpekade att projektet de deltog i spelade en viktig roll för deras hälsa och att projektet gav dem ”Useful Days” istället för att sitta i ett rum hela tiden och återupprepa sina dåliga minnen medan de väntar på besked om uppehållstillstånd.

Bara efter några månader i Sverige har deras etableringsnivå ökat på arbetsmarknaden likvärdigt de flesta asylsökande
som har varit i Sverige mer än ett år.

Skribent: Marie Barrling
Epost: This is a mailto link

Postadress:Gävleborgs Idrottsförbund
Box 975
801 33 Gävle

Kontakt:Tel: 0723551605
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss