Hoppa till sidans innehåll

Gävleborgs Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Gävleborg. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Över 2 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Gävleborg

2016-11-10 09:13

2 214 826 kronor – det är vad ungdomsidrotten i Gävleborgs län kan glädja sig åt vid årets utbetalning från Gräsroten. Totalt har 29 223 gävleborgare fördelat pengarna på 315 föreningar i länet. Den förening som får mest är Gefle IF FF med 174 464 kronor, följt av Bollnäs GOIF BF med 84 387 kronor.
  • Skapad: 10 NOV 2016 09:13

För fjärde året i rad delar Svenska Spel via Gräsroten ut 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten och idrottsföreningslivet i Sverige. Av dessa får Gävleborg 2 214 826 kronor.

Det är Svenska Spels kunder som själva bestämmer hur pengarna ska fördelas, och i år har 29 223 personer valt att supporta en förening i Gävleborg.

- För Svenska Spel är idrotten mer än bara matchresultat och serietabeller. Vi ser idrotten som en viktig del av ett inkluderande samhälle där barn och unga med olika bakgrund och förutsättningar får chans att mötas och utvecklas tillsammans. Genom Gräsroten tar vi svensk idrott fram åt och i Gävleborgs län ska handbollen ha en eloge där antalet supportrar ökat med hela 75 procent, säger Lennart Käll, vd på Svenska Spel.

Efter fotbollen och bandyn så är det hockeyn som får mest pengar, 182 563 kronor. På fjärde plats kommer innebandyn på 89 523 kronor, följt av bordtennis på 45 747 kronor.

Bland raketerna i länet i år hittar vi Brynäs IF FK som ökade antalet supportrar med hela 259 procent och beloppet med närmare 693 procent, och i år får 81 787 kronor. Även IK Huge ökade antalet
supportrar med 36 procent och beloppet med 36 procent, vilket gör att man i år får 60 576 kronor.

Hos Gefle IF FF, som får mest i länet, ser man såklart fram emot årets Gräsrotsutbetalning:
– Eftersom vi har en så stor ungdomsverksamhet med cirka tusen ungdomar, så innebär pengarna från Gräsroten att vi kan fortsätta investera i vår breddverksamhet, säger Hasse Berggren, sportchef i
Gefle IF FF.

Även hos Broberg/Söderhamn BIF, som får 54 434 kronor, är man tacksamma för årets pengar:
– Gräsroten betyder mycket för vår förening! Att Svenska Spels kunder kan hjälpa till att sponsra vår förening ger oss större möjlighet att kunna bedriva bandy för barn och ungdomar. Genom Gräsroten
har vi bland annat kunnat hålla nere deltagaravgifterna, köpt in material och utrustning samt utökat antalet lag i föreningen, säger Maria Hammarlund, organisation- och marknadsansvarig i Broberg/Söderhamn BIF. 

En annan förening som får en stor summa i årets utbetalning är Bollnäs GOIF BF, som i år får 84 387 kronor:
– Gräsroten är en ny möjlighet att öka föreningens intäkter genom att fler kan vara med och stötta oss. Förra året användes pengarna till material och resor. I år kommer dem att gå till att ge fler
ungdomar möjlighet att vara aktiva i föreningen och hålla nere kostnader, säger Robert Lindgren, klubbchef i Bollnäs GOIF BF.

Hos Hudiksvalls HC, som i år ökat beloppet med 38 procent till 12 659 kronor, är man självfallet glada:
– Gräsroten är verkligen ett bra stöd och en visad uppskattning för ungdomsidrotten. Vi kommer att fördela pengarna till alla lag, från Tre kronors hockeyskola till U16. Lagen får sedan själva bestämma hur de bäst vill använda pengarna inom utbildningen av sina spelarna, säger Pär Langer, ungdomsansvarig i Hudiksvalls HC.

Skribent: Marie Barrling
Epost: This is a mailto link

Postadress:Gävleborgs Idrottsförbund
Box 975
801 33 Gävle

Kontakt:Tel: 0723551605
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss