Hoppa till sidans innehåll

Gävleborgs Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Gävleborg. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Riksdagspolitiker mötte idrotten i Gävleborg

2016-10-11 10:32

För att informera och diskutera kring idrotten i Gävleborg bjuder Gävleborgs Idrottsförbund med jämna mellanrum in de politiker från länet som är riksdagsledamöter.
  • Uppdaterad: 12 OKT 2016 13:43

Under höstens möte diskuterades bland annat ämnen som idrottens roll i integrationsarbetet, planering av anläggningar och spontanidrottsplatser och hur attraktivt Gävleborg är för idrottsevenemang. Deltog gjorde fem av Gävleborgs riksdagspolitiker, distriktsidrottschef Ann-Gerd Bergdahl, ordföranden Gudrun Ekblom och tre andra representanter från Gävleborgs Idrottsförbunds och SISU Idrottsutbildarnas styrelse. 

  

Idrottens roll i integrationen
Ett av de bästa verktygen för att inkludera utlandsfödda personer i det svenska samhället är idrotten. I Gävleborgs län jobbar många idrottsföreningar med aktiviteter som är viktiga för integrationen. Gävleborgs Idrottsförbund stöttar idrottsföreningarna både ekonomiskt och med att vara ett bollplank i föreningarnas processer med att hitta rätt lösningar för just deras förutsättningar.

Gävleborgs Idrottsförbund driver också tillsammans med olika samarbetspartners olika projekt för att inkludera fler på arbetsmarknaden i länet. Ett sådant exempel är Lobben, där arbetslösa ungdomar får komma ut i praktik som idrottsledare på skolor och i idrottsföreningar.

Planering av anläggningar
För att så många barn och ungdomar som möjligt ska få möjlighet att idrotta krävs att idrottsanläggningar och spontanidrottsplatser tas med när nya bostadsområden byggs. Detta är viktigt att det finns med i all samhällsplanering. 

Idrottsevenemang
Gävleborg är just nu ett mycket attraktivt län för olika idrottsevenemang, stora som små. Som exempel intas länet under några månaders tid i vinter av världens största curling-tävling, bandy-VM och SM-veckan i Söderhamn. Evenemangen har stor inverkan på besöksnäringen då tusentals besökare reser hit för att se på idrott men också sova över (hotell), äta (restauranger) och förhoppningsvis tanka också.

Förutom dessa och flera ämnen informerades riksdagspolitikerna också om Idrottens Strategiområden som du kan ta del av här.  


Deltagande politiker var Elin Lundgren (S), Raimo Pärssinen (S), Patrik Lundqvist (S), Åsa Lindestam (S) och Anders W Jonsson (C).

Skribent: Marie Barrling
Epost: This is a mailto link

Postadress:Gävleborgs Idrottsförbund
Box 975
801 33 Gävle

Kontakt:Tel: 0723551605
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss