Hoppa till sidans innehåll

Gävleborgs Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Gävleborg. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Svensk fotboll intresserade av Samsyn Gästrikland

2016-09-21 11:18

När Svenska Fotbollförbundet höll sin föreningsutvecklingskonferens i Gävle var Samsyn Gästrikland ett av ämnena på agendan.
  • Uppdaterad: 22 SEP 2016 10:42

Samsyn Gästrikland är en satsning med syftet att undvika att våra ungdomar i för tidig ålder måste "välja" idrott. De stora idrotterna i distriktet kan medverka till ett idrottande på längre sikt i flera idrotter.

- I Gästrikland är det ishockeyn, fotbollen och innebandyn som behöver samarbeta extra mycket kring de här frågorna. I er verklighet i era distrikt kan det ju handla om helt andra idrotter, sa Henrik Persson, Gävleborgs Idrottsförbunds kontaktperson gällande Samsyn Gästrikland.

Hösten 2013 kom innebandyns, fotbollens och ishockeyns förbund överens om nya riktlinjerna som till exempel klargör till exempel att ishockeyns säsong ska pågå mellan oktober och mars och fotbollens mellan maj och september. Målet är hela tiden att förhindra att barn och ungdomar hamnar i kläm mellan olika idrotter, och inte tvingas välja aktivitet för tidigt.

- Inom innebandyn pratar vi om Livslångt Idrottande. Inte att man ska spela innebandy hela livet utan att man ska idrotta hela livet. Och i det tänket passar såklart Samsyn Gästrikland väldigt bra in, sa Roger Collin, kanslichef för Gästriklands Innebandyförbund.

- Mer än något annat är Samsyn Gästrikland ett sätt att se på barns idrottande. Ett förhållningssätt och något att referera till och utgå ifrån, sa Henrik Persson.

Skribent: Marie Barrling
Epost: This is a mailto link

Samsyn i media

"Vi vill undvika att barn tvingas välja en idrott"

Postadress:Gävleborgs Idrottsförbund
Box 975
801 33 Gävle

Kontakt:Tel: 0723551605
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss