Hoppa till sidans innehåll

Gävleborgs Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Gävleborg. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Samverkan som ger vind i seglen

10 FEB 2017 08:53
Tälten har plockats ned och hejaropen har lagt sig men den gyllene känslan består! Med stor stolthet summerar vi SM-veckan och får ett kvitto på vad god samverkan kring idrottsevenemang betyder för att lyfta vårt län.
  • Uppdaterad: 17 APR 2018 13:14

Att SM-veckans upplägg med samverkan över kommungränserna (Söderhamn/Bollnäs/Nordanstig) var en god idé tvivlade vi aldrig på - att det skulle ge detta fantastiska resultat med ett galet stort besöksrekord var över all förväntan! 75 000 personer besökte arenorna och spred glada vibbar som var kännbara långt utanför länsgränsen.

Inför och under SM-veckan har Gävleborgs Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna varit delaktiga i SM-veckans planeringsteam, bland annat har vi genomfört värdskapsutbildningar för funktionärsföreningar. Under veckan har vi så klart funnits på plats på de olika arenorna och har tillsammans med ett antal olika idrottsaktörer arrangerat prova-på-aktiviteter som trial och issegling bland annat.

Tillsammans med Region Gävleborg genomförde vi även det välbesökta seminariet "Det dolda guldet", där företrädare för turismsektorn, idrottsrörelsen och kommunerna lyfte fram olika perspektiv på idrottsevenemangens betydelse för vårt län. Erfarenheterna från seminariet och den goda, härliga känslan från en oerhört lyckad SM-vecka tar vi nu med oss i vårt fortsatta arbete.

Idrotten gör Gävleborg starkare! 

Bildcollage från seminarium och idrottens prova-på-aktiviteter inom trial och issegling.

Skribent: Ingela Norberg
Epost: This is a mailto link

Postadress:Gävleborgs Idrottsförbund
Box 975
801 33 Gävle

Kontakt:Tel: 0723551605
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss