Hoppa till sidans innehåll

Gävleborgs Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Gävleborg. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Tryggare ishockey med Hemmaplansmodellen

2019-10-11 10:33

Den nya ”Hemmaplansmodellen” stod i fokus när Gästriklands ishockeyföreningar träffades under helgen som gick. Pär Ericson, utvecklingschef på Svenska Ishockeyförbundet och Lars Nilsson, styrelseledamot i Svenska Ishockeyförbundet, fanns på plats vid distriktsträffen där en rad nyheter presenterades.
  • Uppdaterad: 11 OKT 2019 10:33

På bilden: Pär Ericson, utvecklingschef på Svenska Ishockeyförbundet. 

Föreningarna på plats fick en första insikt i hemmaplansmodellen, som är en ny utvecklingsmodell för Svensk Ishockey och som ligger i linje med idrottsrörelsens långsiktiga strategiarbete.

– Hemmaplansmodellens grundintention är att göra det lätt att göra rätt för de många hockeyengagerade människorna i våra föreningar. Den riktar sig mot spelarutveckling, föreningsutveckling och föräldrautbildning. Vi vill sätta människan i centrum och med evidens och beprövad erfarenhet skapa så många goda utvecklingsmiljöer som möjligt. Vi vill helt enkelt bidra till utvecklingen av hemmaplaner där människor mår bra och ges möjlighet att utvecklas dels som människor och  dels som spelare, säger Pär Ericson, Utvecklingschef på Svenska ishockeyförbundet.

Just nu pågår arbetet för fullt med att färdigställa allt material för att ge föreningarna bästa förutsättningar att kunna komma igång med arbetet. Förhoppningen är att det ska kunna påbörjas redan under hösten. Arbetet kommer att bedrivas i samverkan med SISU Idrottsutbildarna i syfte att stärka föreningarnas verksamheter genom att skapa goda utvecklingsmiljöer.

Fredrik Molander, ordförande i Gästriklands Ishockeyförbund ser fram emot implementeringen av modellen:

–Att komma till en plats där man känner sig trygg och ”som hemma” skapar förutsättningar för modiga beslut såväl på som utanför isen. Om vi kan vara den platsen är jag övertygad om att vi kommer att vara ett av ishockeysveriges ledande distrikt, både i bredd och topp!

På agendan vid föreningsträffen var även flera andra viktiga frågor såsom spelformer, sportkontor och domarsatsning.


Lars Nilsson, styrelseledamot i Svenska Ishockeyförbundet, Fredrik Molander, ordförande i Gästriklands Ishockeyförbund och Pär Ericson, utvecklingschef på Svenska Ishockeyförbundet. 

Skribent: Ingela Norberg
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Gävleborgs Idrottsförbund
Box 975
801 33 Gävle

Kontakt:Tel: 0723551605
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss