Hoppa till sidans innehåll

Gävleborgs Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Gävleborg. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Dean Kriellaars kommer till Gävleborg

2018-07-03 11:20

Boka in den 12 september! Då får du möjlighet att lyssna till Dr Dean Kriellaars, en av världens främsta ambassadörer för konceptet ”physical literacy”, i Sverige benämnt som rörelseförståelse, och är en flitigt anlitad talare världen över. Han har utvecklat många metoder och program för barn och ungas rörelseutveckling som används brett i Kanada.
  • Uppdaterad: 23 AUG 2018 08:22

(Bild: Change the game/Andreas Nilsson)

Under en eftermiddag med föreläsning följt av workshop beskriver Dean ett nytt koncept och perspektiv för att öka barns fysiska aktivitet. Utbildningsdagen hjälper dig att förstå vad physical literacy (rörelseförståelse) innebär, hur man kan använda konceptet för att förbättra befintliga aktiviteter och hur man kan skapa en samverkan inom ett samhälle så att barn ökar sin lust, förmåga och möjlighet att röra på sig.

Välkommen till en viktig dag – för dig som engagerar dig för att sätta barn och vuxna i rörelse!

Onsdagen den 12 september 2018
Plats: Centralteatern, Gävle (f.d. Folkets Hus)

Kl 12.00–13.15 inleds dagen med en lunchföreläsning för speciellt inbjudna beslutsfattare (gäller inbjudna deltagare i Gävleborgs län).
(se pdf-inbjudan)
Länk till anmälningsformulär

Kl 13.30–17.00 Introduktion/utbildning + workshop (gäller samtliga intresserade) 
(se pdf-inbjudan)
Länk till anmälningsformulär

Föreläsningsdagen är kostnadsfri – fika ingår. 
Deans föreläsning och workshop är på engelska.

Busstransport till och från Gävle kan erbjudas vissa sträckor inom Gävleborgs län. Önskas busstransport ska detta meddelas i samband med anmälan.

Dagen arrangeras av Gävleborgs Idrottsförbund, Dalarnas Idrottsförbund och Upplands Idrottsförbund och samordnas av Riksidrottsförbundet och Change the Game.

Begränsat antal platser. 
Sista anmälningsdag är måndagen den 3 september.

Om du har frågor är du välkommen att kontakta:
Kristina Skoglund-Hansson, Gävleborgs Idrottsförbund
This is a mailto link 
Tfn 076-892 16 75


DR DEAN KRIELLAARS (CAN)

Expert på physical literacy. Verksam vid University of Manitoba, väl anlitad talare världen över och har utvecklat många metoder och program som används brett i Kanada. Är även fysisk rådgivare åt Cirque de Soleil som har över 1500 artister från 55 länder. Dean brinner för att sprida budskapet om rörelseförståelse och att bekämpa den epidemi av inaktivitet som sprider sig snabbt i vårt samhälle.


MOTVERKA STILLASITTANDET

Utbildningsdagen med Dean Kriellaars är en del av ett nystartat projekt som heter ”Rörelsesatsning i skolan”. Målet är att skapa förutsättningar för att barn och ungdomar i Gävleborgs län ska våga, vilja och kunna vara fysiskt aktiva under hela livet.

Det råder fullständig samsyn om vikten av att barn och ungdomar ges goda möjligheter till fysisk aktivitet. Det är bra för väl befinnandet, för folkhälsan och för skolresultatet. Ändå vet vi att barn och unga rör sig för lite och är stillasittande en för stor del av dagen. I dag är det endast 44 procent av pojkarna och 22 procent av flickorna som når den rekommenderade nivån av fysisk aktivitet, vilket är sammanlagt 60 min per dag.* För att komma tillrätta med det här samhällsproblemet krävs en bred kraftsamling från flera aktörer.

Rörelseförståelse är lika viktigt som läs- och skrivförståelse. Därför är skolan en självklar plats att jobba utifrån. Tillsammans skapar vi förutsättningar för barnen att kunna idrotta och vara i rörelse hela livet. 

Skribent: Ingela Norberg
Epost: This is a mailto link

Postadress:Gävleborgs Idrottsförbund
Box 975
801 33 Gävle

Kontakt:Tel: 0723551605
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss