Hoppa till sidans innehåll

Gävleborgs Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Gävleborg. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Foto: PETER HOLGERSSON

Från orientering till konståkning – hitta din favoritidrott på Idrottens dag

2018-09-14 13:58

Nu laddar vi inför Idrottens dag i Söderhamn och i Gävle! Lördagen den 15 september i Söderhamn och lördagen den 22 september i Gävle finns lokala idrottsföreningar på plats för att bjuda barn, unga, vuxna och äldre på roliga prova-på-aktiviteter.
  • Skapad: 14 SEP 2018 13:58

Idrottens dag arrangeras på 31 orter i Sverige. Syftet är att inspirera barn, unga och vuxna att idrotta hela livet och samtidigt uppmuntra till samtal om hur vi ska idrotta i framtiden. En dag laddad med roliga aktiviteter – idrott, rörelse och inspiration. Alla evenemang är dessutom helt kostnadsfria.

Här kan du läsa mer om Idrottens dag i Gävle och Söderhamn.

Vända trenden!
De allra flesta barn i Sverige håller på med någon form av idrott i unga år, men vi ser i våra undersökningar att många av dem slutar redan i 11-12-årsåldern. I många fall hittar de inte tillbaka till idrotten. Den här trenden vill vi vända! Inom idrottsrörelsen börjar nya, anpassade former av träning och tävling växa fram. Syftet är att behålla de aktiva i idrottsföreningarna, inspirera fler att röra på sig och locka nya målgrupper till idrottsrörelsen.

En välkomnande, nyfiken och modig idrottsrörelse
– Förändringen mot en mer välkomnande, nyfiken och modig idrottsrörelse har börjat och Idrottens dag hoppas vi ska ge fler lust och möjlighet att vara med på resan. Vi vill att fler ska få uppleva glädje och gemenskap i idrottsföreningarna och de som vill utmana sig själva att nå så långt det bara går ska få bättre möjligheter att nå sin fulla potential, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.

Skribent: Ingela Norberg
Epost: This is a mailto link

Postadress:Gävleborgs Idrottsförbund
Box 975
801 33 Gävle

Kontakt:Tel: 0723551605
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss