Hoppa till sidans innehåll

Gävleborgs Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Gävleborg. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Idrottsfrukost på gång!

2018-01-23 09:32

Årets första tema är Motionsidrott. Tillsammans med Urban Ivarsson från Gestriklands Fotbollförbund tittar vi närmare på pilotprojektet Fotboll fitness och pratar Fysisk aktivitet på recept med Sara Sjölin från Region Gävleborg.
  • Uppdaterad: 17 APR 2018 13:14

Danska forskare har satt fingret på vad det är som gör att just fotboll lämpar sig så bra som motionsform. Urban Ivarsson, Gestriklands Fotbollförbund, berättar om pilotprojektet Fotboll fitness som just nu genomförs i Gävle.

Vi tittar även närmare på hur Fysisk aktivitet på recept fungerar. Sara Sjölin, Region Gäveborg, berättar om hur ordinationen används och vilka effekter som uppnås.

Länk till inbjudan – Idrottsfrukost i Gävle.

Länk till inbjudan – Idrottsfrukost i Sandviken.

Idrottsfrukost är en mötesplats där idrottsintresserade deltagare samlas för att äta frukost, knyta kontakter och diskutera aktuella frågor.Ännu mer om Fotboll fitness

Tips: Om du vill fördjupa dig kring Fotboll fitness kan du även anmäla dig till en föreläsning där några av forskarna deltar, 31 januari på Teknikparken, Gävle. Arrangörer är Gestriklands Fotbollförbund i samarbete med Gävleborgs Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna. Länk till inbjudan – Workshop/föreläsning.

Skribent: Ingela Norberg
Epost: This is a mailto link

Postadress:Gävleborgs Idrottsförbund
Box 975
801 33 Gävle

Kontakt:Tel: 0723551605
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss