Hoppa till sidans innehåll

Gävleborgs Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Gävleborg. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

#minandraidrott fick många att agera

2019-04-12 16:32

När Gästriklands Idrottsgala gick av stapeln på torsdagskvällen var temat "Min andra idrott" – kampanjen som vill lyfta vikten av att hålla på med flera idrotter och inte specialisera sig för tidigt. Gävleborgs Idrottsförbund och Fritidsbanken Sandviken erbjöd besökarna att visa sin andra idrott.
  • Uppdaterad: 12 APR 2019 16:32
Idrott ska först och främst vara kul. Att ha roligt är den största orsaken till varför unga idrottar och vi vill därför slå ett slag för alla de positiva effekter som följer av att hålla på med många olika idrotter, särskilt som ung.
I Riksidrottsförbundets kampanj #minandraidrott vittnar framgångsrika elitidrottare om att det var just variationen av idrotter som skapade glädjen. Även om de flesta av oss kanske inte vill eller kan bli elitidrottare har vi rätt att ha roligt.  Det finns inte några belägg för att man måste välja tidigt för att nå sina mål. Oavsett hur stora eller små.

Med sportartiklar och utrustning från Fritidsbanken i Sandviken riggade Gävleborgs Idrottsförbund ett "fotobås" på Gästriklands Idrottsgala så att besökare kunde välja att fota sig själva på temat "Min andra idrott". 

 

Skribent: Ingela Norberg
Epost: This is a mailto link

Postadress:Gävleborgs Idrottsförbund
Box 975
801 33 Gävle

Kontakt:Tel: 0723551605
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss