Hoppa till sidans innehåll

Gävleborgs Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Gävleborg. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Rapport från årsstämmorna

2018-04-19 16:41

Under onsdag kväll den 18 april genomfördes Gävleborgs Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarnas årsstämmor. Under stämmorna valdes ett antal nya personer in i styrelsen.
  • Uppdaterad: 23 APR 2018 09:14

Ett fyrtiotal personer var närvarande och av dem så var det 21 ombud vilka tillsammans representerade 18 specialdistriktsförbund. Mötesordförande var Stig Norgren, ordf. Kultur- och samhällsservicenämnden, Söderhamns Kommun.

Årsstämmorna gick på valberedningens förslag. Gudrun Ekblom, Hudiksvall, omvaldes som distriktsordförande på 2 år och nya namn i styrelsen blev Michaela Lindberg, Gävle, Susanne Lantz, Hudiksvall samt Christoffer Rogsberg, Gävle (suppleant).

Innan årsstämmorna samlades en större del av stämmodeltagarna till en SDF-träff. Här höll distriktsidrottschef Patrik Söderqvist i trådarna och lyfte tillsammans med deltagarna idrottens framtidsresor, Strategi 2025.

Hälsinglands Fotbollsförbunds Alexander Blom hade även en dragning om fotbollens satsning på spelarutveckling genom den s.k. Hälsingemodellen.

Under stämman påannonserades att det extra årsmöte som ska genomföras under 2019 med anledning av Riksidrottsförbundets beslut om att sammanlägga distriktsidrottförbund och SISU-distrikt till en juridisk person per distrikt.

Ny styrelse för Gävleborgs Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Gävleborg


Fr. v. Michaela Lindberg, Lena Kristoffersson, Kenneth Carlsson, Bo Eriksson, Gudrun Ekblom, Esbjörn Lindgren, Susanne Lantz. Frånvarande: Anette Hellström och Christoffer Rogsberg

Tillsammans med den nya styrelsen ser vi fram emot att fortsätta idrottsrörelsens utvecklingsresa i Gävleborg och undrar nyfiket hur de nyaste styrelsemedlemmarna ser på saken ...

Vad du ser fram emot som ny styrelsemedlem och vilken anknytning/bakgrund har du har till idrotten sedan tidigare?

Michaela Lindberg:
"Det ska bli riktigt roligt och spännande att återigen få vara med och göra Sverige starkare genom idrotten. Jag brinner för idrottens värdegrund och efterlever den med stolthet varje dag. Efter min Sport Mangement utbildning har jag arbetat på Gästriklands Skolidrottsförbund, Gävleborgs Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Gävleborg och därefter Gefle IF Fotboll. Nu arbetar jag på Brynäs IF Hockey som marknad- och eventkoordinator."

Susanne Lantz:
"Det är för mig ett ärofyllt uppdrag att arbeta i en styrelse där vi ska arbeta med en så viktig fråga som att driva utvecklingen inom idrotten. En av de viktigaste frågorna för vår hälsa och för vår regionala utveckling. Jag ser fram emot att bidra med att skapa förutsättningar till att idrotta hela livet. Min bakgrund har jag i hästsporten då jag har varit tävlingsryttare i hoppning under min skoltid upp till gymnasieålder. Nu är jag en mångsysslare och älskar framför allt att löpträna och att åka skidor både längd och utför."

Christoffer Rogsberg:
"Jag ser fram emot att få arbeta för att idrotten ska nå ut till fler. Jag har spelat amerikansk fotboll i många år i gävle men är nu engagerad i Gefle gymnastikförening."

I samband med stämmorna avtackades även Carin Engblom (t.v.) efter 12 år i styrelsen.

 

Skribent: Helena Nilsson

Postadress:Gävleborgs Idrottsförbund
Box 975
801 33 Gävle

Kontakt:Tel: 0723551605
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss