Hoppa till sidans innehåll

Gävleborgs Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Gävleborg. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Samlat grepp för tjejhockey i länet

23 MAR 2017 09:00
Hur ger vi ishockeyspelande tjejer i länets idrottsföreningar bästa förutsättningar att utöva sin idrott så länge som möjligt? Samverkan över gränserna ger nya möjligheter.
  • Uppdaterad: 17 APR 2018 13:14

Hur ger vi ishockeyspelande tjejer i länets idrottsföreningar bästa förutsättningar att utöva sin idrott så länge som möjligt? Den frågan låg till grund när Brynäs IF bjöd in Gästriklands ishockeyföreningar och Gävleborgs Idrottsförbund/SISU Idrottsutbildarna till dialog i veckan som gick.
 
Genom att samlas kring frågan kan vi gemensamt dra lärdom av de föreningar som idag har flick- och damlag och skapa ännu mer hållbara samverkansformer över gränserna. Med en gemensam strategi kan vi ge barn och ungdomar så mycket speltid och rörelseglädje som möjligt – och forma en mer jämställd framtid för ishockey i Gävleborg.
 
SISU Idrottsutbildarna, Hälsinglands ishockeyförbund och Gästriklands ishockeyförbund planerar en gemensam satsning på målsättningsprocesser, erfarenhetsutbyten, mötesplatser och utbildning av unga ledare för att flick- och damhockeyn ska stärkas i Gävleborg.
 
I samband med dialogträffen genomfördes ett gemensamt träningspass med deltagande tjejer mellan 6 och 15 år från sammanlagt 12 olika föreningar. På isen fanns spelare från Brynäs damlag och passet leddes av Henrik Glaas, ungdomsansvarig i Brynäs IF. Brynäs IF kommer säsongen 2017/2018 fortsätta att genomföra samlade träningar för att tjejer ska få träna och spela med tjejer.
 
Om du har frågor om flick- och damhockeyn i Gävleborg kan du kontakta:

Per Ängvald, tävlingsansvarig, dam/flickansvarig – Hälsinglands ishockeyförbund 
E-post: This is a mailto link 
Telefon: 076-804 16 62 

Johanna Malmstöm, dam/flickansvarig – Gästriklands ishockeyförbund
E-post: This is a mailto link 
Telefon: 070-764 07 00

Sofie Wallin, Gävleborgs Idrottsförbund/SISU Idrottsutbildarna
(föreningsutveckling och utbildningsfrågor) 
E-post: This is a mailto link
Telefon: 072-355 19 85

Foto: Brynäs IF

Skribent: Ingela Norberg
Epost: This is a mailto link

Postadress:Gävleborgs Idrottsförbund
Box 975
801 33 Gävle

Kontakt:Tel: 0723551605
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss