Hoppa till sidans innehåll

Gävleborgs Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Gävleborg. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Stark värdegrund med Skippa attityden

2019-10-14 12:09

Hofors innebandy F06/08 är ett schysst lag – det har de "kvitto" på. Nu jobbar de vidare med värdegrundsfrågorna tillsammans med SISU Idrottsutbildarna Gävleborg - metoden "Skippa attityden" ska bidra till en trygg idrottsmiljö och ge en gemensam syn på hur de aktiva vill vara mot varandra i laget.
  • Skapad: 14 OKT 2019 12:09

Idrottskonsulent Emma Håkansson fanns på plats i Hofors förra veckan för att genomföra SISU Idrottsutbildarna Gävleborgs dialogmetod Skippa attityden med Hofors innebandy F06/08. Tjejerna har tidigare visat att de har god koll på hur man skapar en schysst attityd i laget – vilket de fick ett ”kvitto” på vid Göransson Cup där de nyligen fick ta emot ”Fair Play-priset”.

Med Skippa attityden förstärker de nu arbetet med lagets värdegrund och kommer bland annat att ta fram en lagaffisch med regler om hur de vill vara mot varandra och hur det ska kännas när man kommer till träningen.

Vi frågade Alma och Molly som spelar med Hofors innebandy F06/08 vad de tycker om att jobba med ”Skippa attityden”:

– Jag tycker att det är jättebra för vi lär oss saker, säger Alma

– Man lär sig mycket saker och man blir bättre personer genom att prata om det i laget, menar Molly.

Ni verkar ha bra stämning i laget, hur kommer det sig?

– Alla i laget bjuder in de som man ser är utanför så att de också får vara med, säger de.

Sanna Stenberg och Ann-Sofie Salonen, ni är ledare för laget. Ni fick ju fair-play priset på Göransson cup i helgen och nu kör ni Skippa attityden, varför tycker ni att värdegrundsarbete är viktigt?

– Vår uppgift är inte bara att tjejerna ska spela innebandy utan vi vill att de ska få med sig en bra grund för framtiden som bra människor. Man ser sällan SSL Spelare spela fult så det är bra om tjejerna lär sig i tid. Vi blir stolta över tjejerna som fick mycket fulspel emot sig men ändå peppade de varandra. Vi pratar ofta om att även om vi ser att de gör fula saker, ge inte igen! säger Sanna och Ann-Sofie som ser fram emot nästa workshop med Skippa attityden!


Skippa attityden är en metod utvecklad av SISU Idrottsutbildarna Gävleborg. Inom ramen för arbetet utbildar vi ambassadörer som åker ut till länets föreningar och träffar barn- och ungdomslag och träningsgrupper i samband med träning för att ha samtal och korta workshops. Vi genomför 4 träffar per grupp och temat är idrottens värdegrund och vikten av att ta ställning för hur vi vill vara mot varandra.

Hittills i år har vi, tillsammans med våra ungdomsambassadörer, genomfört mer än 150 utbildningstillfällen.

Arbetet med Skippa attityden genomförs i samverkan med Länsförsäkringars Samhällsfond. Läs mer om Skippa attityden här.


Epost: Adressen Gömd

Postadress:Gävleborgs Idrottsförbund
Box 975
801 33 Gävle

Kontakt:Tel: 0723551605
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss