Hoppa till sidans innehåll

Gotlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation på Gotland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

SDF-bidrag

  • Uppdaterad: 15 AUG 2016 08:43

Gotlands Idrottsförbunds övergripande syfte med stödet till SDF:en är att stimulera till aktivitet och utveckling av verksamheter för ungdomar i åldern 7-25 år och som ligger i linje med idrottsrörelsens idéprogram ”Idrotten Vill”.

Utgångspunkt
Till grund för SDF-bidraget ligger 50% av det Regionala anslag som Gotlands Idrottsförbund erhåller i organisationsstöd.


Fördelningsmodell

5% av den totala bidragssumman fördelas i grundbidrag till alla SDF som har verksamhet i distriktet och lämnat in följande handlingar:

- Senaste verksamhetsberättelsen
- Senaste ekonomiska berättelsen
- Senaste revisionsberättelsen
- Senaste justerade årsmötesprotokollet


50% av den resterande bidragssumman fördelas efter antalet redovisade LOK-stödssammankomster och baseras på 2013 års siffror. Siffrorna hämtas av Idrottsförbundet från LOK-stödsstatistiken.

50% av den resterande bidragssumman fördelas efter redovisade utbildningstimmarna genomförda inom SDF:ets föreningar i Gotland i SISU:s regi och baseras på 2013 års siffror. Siffrorna hämtas av Idrottsförbundet från utbildningsmodulen.

Ansökningsförfarandet
SDF ska till DF:s kansli skicka in erforderliga handlingar se ovan, från föregående år. SDF-bidraget utbetalas två gånger per år, dels den 1 mars (preliminärt belopp) och dels den 15 juni. För sent in-komna handlingar innebär att bidrag ej erhålls. Beslut fattas av Gotlands Idrottsförbunds styrelse.

Ansökningstid
Handlingar ska vara DF’s kansli tillhanda senast den 31 december.

Skribent: Bo Johansson

Postadress:Gotlands Idrottsförbund
Idrottens Hus, Box 1030
621 21 Visby

Besöksadress: Färjeleden 5
621 58 Visby

Kontakt:Tel: 0498207050
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss