Hoppa till sidans innehåll

Gotlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation på Gotland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Idrott och Integration

Idrottsrörelsen är en mötesplats över etniska gränser och därmed en viktig arena för integration.

Idrott & Integration

Med ökade flyktingströmmar till många orter finns mer att göra och föreningarna behöver stöd för att ha möjlighet att kunna ta emot och möta nyanlända under etableringsprocessen. Vi vet att våra idrottsföreningar på Gotland har viljan att skapa goda mötesplatser för idrott och integration. Gotlands Idrottsförbund vill tillsammans med er satsa på framtiden.
  • Uppdaterad: 25 MAJ 2018 17:08

Idrotten i Sverige har tilldelats extra medel till satsning på integration under 2015-2018. Regeringen vill med förslaget ge goda förutsättningar för nyanlända barn, ungdomar och vuxna att bli inkluderade i det svenska samhället. Pengarna ska användas för att stödja idrottsrörelsen i att erbjuda aktiviteter och grundläggande introduktion till föreningslivet och idrottsrörelsen för nyanlända. 

Gotlands Idrottsförbund i samverkan med SISU Idrottsutbildarna Gotland har under åren 2015-2018 haft möjlighet att stärka arbetet med mångfald i föreningar och därmed bidragit till inkludering i samhället.

 

 

Skribent: Frida Yttergren

Kontaktperson distrikt

Frida Yttergren 

Föräldraledig/Tjänstledig

Projektledare Integration
0498-20 70 60
This is a mailto link

Kontaktperson distrikt

Emma Gustafsson

Projektledare Integration
0498-20 37 21
This is a mailto link

Postadress:Gotlands Idrottsförbund
Idrottens Hus, Box 1030
621 21 Visby

Besöksadress: Färjeleden 5
621 58 Visby

Kontakt:Tel: 0498207050
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss