Hoppa till sidans innehåll

Gotlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation på Gotland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Idrott och Inkludering

Idrottsrörelsen är en mötesplats där det finns plats för alla och därmed en viktig arena för inkludering.

Inkluderande idrott för alla

Idrottsrörelsen är Sveriges största folkrörelse där alla ska känna sig välkomna! Svensk idrott har som målsättning att år 2025 ska pojkar och flickor, män och kvinnor i olika åldrar och med olika förutsättningar och bakgrund känna sig välkomna till en idrottsförening. Föreningens verksamhet ska ge människor oavsett förmåga en ärlig möjlighet att vara med.
  • Uppdaterad: 23 SEP 2019 09:36

Möjligheten att träna, tävla och engagera sig i en förening ska inte vara beroende av ekonomiska förutsättningar eller var man bor. Ambitionen är att medlemmarna i idrottsrörelsen speglar befolkningen i Sverige.
Arbetet med inkludering är ständigt aktuellt och pågående och en förutsättning för framgångsrik idrottsutveckling på Gotland såväl som i övriga landet.

Inkluderande idrott handlar om att ta tillvara möjligheter och undanröja hinder, att vi på alla plan och nivåer tar tillvara olika kompetenser, erfarenheter och talanger. Alla ska ha samma möjlighet att forma idrotten och sitt deltagande i idrottsrörelsen.

Vill din förening i ha stöd i arbetet? Kontakta oss, vi hjälper till!

Vill du ta reda på mer? Klicka in på Inkluderandeidrott.se , en webbplats fylld med fakta, kunskap, inspiration, filmer, intervjuer och specifika verktyg för att jobba med normer och inkludering. Ett värdefullt stöd som förenklar för dig så att du, din förening och idrottsrörelsen kan forma en idrottsmiljö som välkomnar alla.

 

 

Kontaktperson distrikt

Emma Gustafsson

Projektledare Integration
0498-20 37 21
This is a mailto link

Postadress:Gotlands Idrottsförbund
Idrottens Hus, Box 1030
621 21 Visby

Besöksadress: Färjeleden 5
621 58 Visby

Kontakt:Tel: 0498207050
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss