Hoppa till sidans innehåll

Gotlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation på Gotland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Foto: KARL MELANDER

GI och SISU blir RF-SISU Gotland

26 NOV 2019 10:12
Det närmar sig, som ett led i effektiviseringen av den regionala verksamheten kommer Gotlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Gotland att bli RF-SISU Gotland.
  • Skapad: 26 NOV 2019 10:12

Detta sker när Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna från och med den 1 januari 2020 lägger samman landets distriktsidrottsförbund och SISU-distrikt (19 stycken) till en juridisk person per distrikt.

  • Här på Gotland jobbar sedan tidigare Gotlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Gotland med en gemensam chef och ett gemensamt kansli i Idrottens Hus på Färjeleden 5. Sammanläggningen är ett naturligt steg och är en administrativ intern åtgärd. Syftet är att förenkla och effektivisera vår hantering av bland annat ekonomi, HR, IT och kommunikation.
  • Den nya gemensamma organisationen (RF-SISU Gotland) kommer fortsatt att ha två tydliga uppdrag, ett idrottsuppdrag och ett folkbildningsuppdrag.

För Gotland innebär detta att den nya organisationen från och med den 1 januari 2020 kommer att benämnas RF-SISU Gotland med organisationsnummer 834000-6611. Gotlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Gotland kommer därmed att upphöra.

I samband med sammanslagningen vill vi passa på att poängtera vårt starka engagemang för folkbildningen. För oss är folkbildning och folkhälsa tydligt sammankopplade eftersom vi i det arbetet gör det möjligt för människor att utvecklas och påverka sin livssituation, vilket gagnar individen, idrottsrörelsen som samhällsutvecklingen.

Skribent: Roger Björkman
Epost: This is a mailto link

Postadress:Gotlands Idrottsförbund
Idrottens Hus, Box 1030
621 21 Visby

Besöksadress: Färjeleden 5
621 58 Visby

Kontakt:Tel: 0498207050
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss