Hoppa till sidans innehåll

Gotlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation på Gotland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Öjabarnens Idrottens dag

2019-06-28 13:45

Idrottens Dag i Almedalen har blivit en park av häftiga sportupplevelser för barnen i Öja skola. I år sätter sig tolv förväntansfulla barn mellan 7 och 12 år på bussen för att trampa ny mark i Visby. – Alla våra barn tycker det här är jätteroligt, det började som en kul grej nu är det ett sätt att ge barnen en möjlighet att hitta nya sporter, Örjan Nilsson, barnskötare på Öja skola och ungdomstränare i Sudrets HC.
  • Uppdaterad: 28 JUN 2019 13:45

I sju eller åtta år, Örjan Nilsson vet inte säkert, har Öja skola tagit fritidsskolan till Visby under Idrottens Dag för att botanisera bland sporter. Dricka, smörgåsar och frukt i packningen – glädje och spring i benen, Idrottens Dag är ett eldorado av nya upptäckter i vackra Almedalen.
­– Utbudet är inte så stort här ute, säger Örjan Nilsson. Jag har genom idrotten fått erfarenheter och värderingar som jag burit med mig hela livet. Jag vill att de här barnen ska få samma möjlighet.

Barnen pratar om Idrottens Dag många dagar innan dagen inträffar, de längtar och ser fram emot att ta den gula lokalbussen till Visby och ha skoj i Almedalen. De vandrar runt två-och-två, fria att spana bland sporter som väntar på att bli testade. Örjan Nilsson, Mårten Pettersson och Åsa Nilsson Berling håller ett vakande öga.
– Idrotten står för så många bra värderingar, man lär sig att ta hänsyn, vara en bra kamrat och det är ju nyttigt att röra på sig. Vi vill att barnen ska få möjlighet att testa många olika sporter och kanske bli intresserad av någon, inte för att bli proffs eller elitspelare utan för att upptäcka glädjen och samhörigheten som finns inom idrotten, säger Örjan Nilsson.

Idrottens Dag i Almedalen infaller i år 3 juni. Mellan klockan 10.00 och 15.30 är unga och vuxna välkomna att prova fjorton olika sporter: Casting, tennis, orientering, judo, aikido, gymnastik, parasport, boxning, klättring, ridsport, bågskytte, simhopp och varpa står på programmet.
Under veckan arrangeras även spännande seminarier av Riksidrottsförbundet där föreningarnas förutsättningar att utvecklas och bedriva en verksamhet som välkomnar alla – hela livet diskuteras.
För fullständigt seminarieprogram, kolla här: https://www.rf.se/Almedalen/Seminarier2019/

 

Skribent: Roger Björkman
Epost: This is a mailto link

Postadress:Gotlands Idrottsförbund
Idrottens Hus, Box 1030
621 21 Visby

Besöksadress: Färjeleden 5
621 58 Visby

Kontakt:Tel: 0498207050
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss