Hoppa till sidans innehåll

Hälsinglands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Hälsingland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

INSTÄLLT

  • Skapad: 10 DEC 2014 09:24

OBS! Arrangemanget är inställt

I
dag finns det grupper som har svårt att få plats eller
aldrig får chans att utvecklas inom idrottens normativa system. Vi måste tillsammans bli bättre på att skapa förutsättningar för att alla ska få plats oavsett sexuell läggning, könsidentitet eller könsuttryck.

Med utgångspunkt i idrottsrörelsens gemensamma arbete med HBTQ- frågor vill vi genom kunskap, inspiration och dialog stärka dig som idrottsledare att genomföra ditt uppdrag i en öppen och förstående verksamhet - En förening som välkomnar alla.

Inom ramen för idrottens värdegrund om Allas rätt att vara med, bjuder vi in dig till att delta vid landets första Sports Pride!

Under 31 januari - 1 februari 2015 bjuder vi på en blandning av inslag för att beröra och inspirera till ett aktivt arbete kring mångfaldsfrågor inom idrotten och specifikt med en förankring kring idrott och HBTQ-frågor.

Söderhamn Sports Pride inleds med ett forskningsperspektiv för att sedan arbeta vidare med praktiska exempel från idrottens vardag.

Vi kommer att mötas av inslag och ord som berör och tillsammans blir det ett samlat avstamp för föreningars fortsatta värdegrundsarbete kring idrott och HBTQ-frågor.

Läs hela INBJUDAN


MANIFESTATION
Vi vill inviga arrangemanget med att öppna upp för alla föreningar att aktivt delta vid en manifestation på Rådhustorget. Här får din förening, ditt lag eller du med eget intresse stolt visa upp att ni tar ställning för Allas rätt att vara med.

UTVECKLINGSFORUMET
Under Söderhamn Sports Pride kommer vi att erbjuda olika utbildningsinsatser. Fredagen inleds med en forskningsbakgrund kring HBTQ och idrott, för att under lördagen lägga ett stort fokus på aktuella frågeställningar och aktuella exempel i idrottsrörelsen. Vi avslutar på söndag med att du och din förening arbetar vidare med mångfaldsfrågan.

FÖRENINGSARRANGEMANG
Söderhamn Sports Pride vill uppmuntra lokala föreningar, organisationer och övriga aktörer att aktivt ta ställning för Allas rätt att vara med. Delta vid manifestationen och/eller visa ert ställningstagande för idrott och HBTQ i ett eget föreningsarrangemang ex. en prova på aktivitet, turnering, motionslopp.
Alla kringarrangemang lyfts upp i samband med marknadsföringen av Söderhamn Sports Pride:

Kontakta och meddela oss vad ni planerar för insats.

Lars Ekengren  010-476 48 54  This is a mailto link

Helena Nilsson 010-476 48 52  This is a mailto link 

Skribent: Helena Nilsson

Postadress:Hälsinglands Idrottsförbund
Box 523
826 27 Söderhamn

Besöksadress: Hällåsen 606
826 40 Söderhamn

Kontakt:Tel: 0104764850
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss