Hoppa till sidans innehåll

Hälsinglands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Hälsingland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Frivillig i Gävleborg

12 DEC 2013 14:47
Frivillig i Gävleborg är ett projekt som under november månad startat upp i Gävleborgs län. Syftet med Frivillig i Gävleborg är att ta fram en modell för Gävleborgs kommuner för hur man ska arbeta för att skapa kontakt mellan nyanlända, föreningar och frivilliga.
  • Skapad: 12 DEC 2013 14:47

Frivillig i Gävleborg är ett projekt som under november månad startat upp i Gävleborgs län, projektet kommer pågå fram till sista april 2014. Under denna period på sex månader kommer två projektledare arbeta runt om i länet. Projektledarna kommer att arbeta i ett varsitt landskap, Marika Engberg i Hälsingland och Rebecca Mårtensson i Gästrikland. Projektet startades då det finns ett stort behov för nyanlända flyktingar och ensamkommande barn att få kontakt med innevånare i kommunen, för att påskynda integrationen i samhället samt etableringen på arbetsmarknaden. Kommunerna i Gävleborgs län samverkar i dag på många olika sätt när det gäller mottagnade av flyktingar och ensamkommande barn inom Integration Gävleborg. Frivillig i Gävleborg  ser att utvecklingen och samarbetet med föreningar och frivilliga skulle kunna ske på samma sätt.

Syftet med Frivillig i Gävleborg är att ta fram en modell för Gävleborgs kommuner för hur man ska arbeta för att skapa kontakt mellan nyanlända, föreningar och frivilliga. Att skapa och etablera en organisation/förening i respektive kommun för rekrytering och matchning av kontaktpersoner till nyanlända. Ta fram former för samarbete med befintligt föreningsliv i varje kommun för att skapa mötesplatser och ökade kontakter mellan föreningarna och den nyanlände. Att det fortsatta samarbetet i respektive kommun ska samordnas av en lokal förening eller av föreningar i samarbete.

Frivillig i Gävleborg kommer under slutet av november skicka ut ett informationsbrev till samtliga föreningar runt om i länet för att hitta intresserade föreningar och frivilliga till projektet. Om du känner att Frivillig i Gävleborg skulle vara något för din förening, eller något för dig som privat person, kontakta oss så berättar vi mer och skapar en första kontakt.

Projektägare och samverkansparter
Nordanstigs kommun är projektägare i samarbete med samtliga kommuner i Gävleborgs län. Andra samverkansparter är Arbetsförmedlingen, Hälsinglands och Gästriklands idrottsförbund, SISU-idrottsutbildarna, Rädda Barnen, Röda Korset, Equmenia och Länsstyrelsen Gävleborg.

Projektledare Hälsingland
Marika Engberg
Tel: 070-218 49 52
E-post: This is a mailto link

Projektledare Gästrikland
Rebecca Mårtensson
Tel: 070-218 25 29
E-post: This is a mailto link

Skribent: Helena Nilsson

Postadress:Hälsinglands Idrottsförbund
Box 523
826 27 Söderhamn

Besöksadress: Hällåsen 606
826 40 Söderhamn

Kontakt:Tel: 0104764850
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss