Hoppa till sidans innehåll

Hälsinglands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Hälsingland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

"Samma lokala närvaro som tidigare"

2015-12-16 10:58

Den första januari går Gästriklands Idrottsförbund och Hälsinglands Idrottsförbund samman och blir Gävleborgs Idrottsförbund. Detsamma gäller för de båda SISU-distrikten som blir SISU Idrottsutbildarna Gävleborg.
  • Uppdaterad: 16 DEC 2015 10:59

Idrottsförbunden har som uppgift att leda, stödja och företräda den lokala idrotten i Gävleborg. SISU Idrottsutbildarna är idrottens utbildningsorganisation. De uppgifterna blir fortsatt viktigast även efter sammangåendet.

- Vi kommer att jobba målmedvetet med de fyra strategiområden som idrotterna själva tog fram på Riksidrottsmötet i maj 2015; Idrott i förening, Idrottens värdegrund, Livslångt idrottande och Idrotten gör Sverige starkare, säger distriktsidrottschef Ann-Gerd Bergdahl.

På vilket sätt kommer sammangåendet att påverka de 900 idrottsföreningarna i Gävleborg?
- Jag tror inte själva sammangåendet kommer att märkas så mycket i praktiken. Vi kommer att värna lika mycket om vår lokala närvaro som tidigare, säger Ann-Gerd Bergdahl.

De lokala kontoren kommer precis som tidigare att finnas i Ljusdal, Hudiksvall, Söderhamn, Bollnäs och Gävle.

- Den största förändringen blir att vi kommer att ha ännu mer specialkompetens i stödet till våra föreningar och specialdistriktsförbund. Dessutom gör sammangåendet det lättare för oss att samarbete med andra aktörer i ett regionalt sammanhang, säger Ann-Gerd Bergdahl.

På årsmötet i april väljs en ny styrelse som ska företräda de två nya organisationerna.

Från och med den 1 februari kommer organisationerna att finnas på www.rf.se/gavleborg och www.sisuidrottsutbildarna.se/gavleborg.

Skribent: Marie Barrling
Epost: This is a mailto link

Postadress:Hälsinglands Idrottsförbund
Box 523
826 27 Söderhamn

Besöksadress: Hällåsen 606
826 40 Söderhamn

Kontakt:Tel: 0104764850
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss