Hoppa till sidans innehåll

Norrbottens Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Norrbotten. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Antidoping

Kunskap förebygger doping

Alla ska ha rätt till en idrott utan doping

Som medlem i en idrottsförening omfattas du av Riksidrottsförbundets (RF) stadgar och antidopingreglemente. Du är själv ansvarig att känna till och följa dopingreglerna.
  • Uppdaterad: 08 SEP 2016 12:08

Var hittar jag information för att undvika doping?

Information om regler, dopingklassade preparat, dopingkontroller, dispenser med mera hittar du på Svensk Antidopings webb.

Du kan också kontakta oss på Norrbottens Idrottsförbund om du behöver råd eller information kring antidoping.

Dopning förebyggs bäst med kunskap

Ren vinnare är en webbutbildning för aktiva och deras stödpersoner där du får lära dig det allra viktigaste inom antidoping.

Utbildningen består av sju moduler som totalt tar knappt 30 minuter att genomföra. Den passar idrottsutövare och alla som på något sätt stöttar den aktive, exempelvis ledare och föräldrar.

"Vaccinera klubben mot doping" är ett lätthanterligt webbaserat upplägg skapat för att klubbar ska kunna öka sin kunskap och bli medvetna om sin roll i antidopingfrågan. Här finns de verktyg och den kunskap som behövs för att idrottsklubbarna ska ta en tydlig ställning och vara aktiva i antidopingarbetet. Genom att arbeta med Vaccinera klubben både i styrelsen och bland ledare och aktiva ökar man kunskapsnivån i föreningen.

Mer information om Ren vinnare och Vaccinera klubben mot doping hittar du på Svensk antidopings webb.

100% ren hårdträning är en arbetsmetod där vi utbildar personal på träningsanläggningar i länet och samordnar nätverk med träingsanläggningar, polisen, kommunen och andra aktörer för att förebygga och upptäcka doping.

Läs om vårt arbete med 100% ren hårdträning

 

Kontaktperson distrikt

Sara Lindfors

Idrottskonsulent/
Ansvarig antidoping och folkhälsa
Projektledare FaR
070-686 81 19
This is a mailto link

Postadress:Norrbottens Idrottsförbund
Idrottens Hus, Kronan A3
974 42 Luleå

Kontakt:Tel: 0706007732
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss