Hoppa till sidans innehåll

Norrbottens Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Norrbotten. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Motionsidrott

Idrott är inte bara roligt utan bidrar också till en lyckligare och friskare befolkning. Motionären är en stor del av idrotten.

Motionsidrott

Ungefär två miljoner svenskar motionerar, tränar och tävlar regelbundet i en idrottsförening. De allra flesta idrottar i första hand för glädjens, gemenskapens och/eller hälsans skull.
  • Skapad: 09 AUG 2013 14:17

Idag är ungefär tre miljoner svenskar medlemmar i cirka 20 000 föreningar. I Norrbotten har vi nästan 700 föreningar, där majoriteten av medlemmarna är  bredd- och motionsidrottare. Genom omfattande verksamhet och engagerade ledare bidrar svensk idrott till en god folkhälsa.

Idrottsrörelsen är uppbyggd på demokratiska principer och stimulerar till delaktighet, engagemang och social utveckling.

Svensk idrott erbjuder ett omfattande utbud av olika idrotter och aktiviteter. 71 specialidrottsförbund med upp emot 250 idrottsgrenar gör att alla kan hitta en aktivitet på en nivå som passar just dem. Aktiviteter är ett folkhälsoarbete i sig och bidrar tydligt till ökad folkhälsa.

Svensk idrott arbetar för att skapa en idrott för ”så många som möjligt, så länge som möjligt, i en så bra verksamhet som möjligt.”

Läs mer om Riksidrottsförbundets arbete kring motionsidrott på rf.se

Kontaktperson distrikt

Sara Lindfors

Idrottskonsulent/
Ansvarig antidoping och folkhälsa
Projektledare FaR
070-686 81 19
This is a mailto link

Postadress:Norrbottens Idrottsförbund
Idrottens Hus, Kronan A3
974 42 Luleå

Kontakt:Tel: 0706007732
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss