Hoppa till sidans innehåll

Norrbottens Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Norrbotten. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Anställda utan pension och försäkringar

01 MAR 2013 16:59
Pensionen kan verka långt borta. Men plötsligt är det dags. Vad händer om arbetsgivaren har slarvat med inbetalning av de anställdas tjänstepensionsförsäkring? Och hur blir det om olyckan är framme och det saknas en arbetsskadeförsäkring?
  • Skapad: 01 MAR 2013 16:59

- Som arbetstagare ska man vara noga med att det finns ett undertecknat kollektivavtal på arbetsplatsen. Där regleras bland annat vilka försäkringar som arbetsgivaren ska teckna för de anställda, säger Karin Wennström idrottsjuridisk rådgivare på Norrbottens Idrottsförbund.

- Tyvärr missar arbetsgivare ibland att teckna nödvändiga försäkringar. Ofta beror det på okunskap. Föreningen eller förbundet känner helt enkelt inte till vad som gäller. Vi har sett ett stort behov av utbildning. 21 mars erbjuder SISU Idrottsutbildarna en utbildning med tema pension och försäkringar. Både arbetsgivare och anställda i föreningar för förbund är inbjudna.

För den anställde innebär utebliven inbetalning av tjänstepensionsförsäkringen en sämre ekonomisk situation på ålders höst. För föreningen kan det innebära en ekonomisk smäll när pensionsförsäkringen måste betalas in retroaktivt.

Skribent: Annemari Johansson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Norrbottens Idrottsförbund
Idrottens Hus, Kronan A3
974 42 Luleå

Kontakt:Tel: 0706007732
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss