Hoppa till sidans innehåll

Norrbottens Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Norrbotten. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Åsa leder nytt spontanidrottsprojekt

05 FEB 2013 17:05
Åsa Christensen ska ge unga i Luleå möjlighet att spontanidrotta. Hon är spindeln i nätet i Norrbottens Idrottsförbunds nya projekt Sportis Norr.
  • Skapad: 05 FEB 2013 17:05

- Det är få förunnat att få jobba med sitt intresse, säger Åsa Christensen som tillträdde tjänsten som projektledare i mitten på januari.

Projektet Sportis Norr vill få mellanstadiebarnen i rörelse. Tillsammans med idrottsföreningarna erbjuder man spontana idrottaktiviteter efter skolans slut. Det ska vara ett alternativ till att gå hem, sätta sig framför datorn och vänta på att föräldrarna kommer hem från jobbet.

- Jag älskar att utveckla saker. Att se något växa fram. Särskilt roligt är det att ge barn möjlighet till utveckling. Sportis Norr handlar om det, säger Åsa och ler lyckligt.

Närmast kommer Åsa från en tjänst som idrottskonsulent på Norrbottens Handikappidrottsförbund. I botten finns en lärarutbildning.

Idrott har funnits med hela livet. När hon var yngre spelade hon handboll, basket och fotboll. I kanotpolo tillhörde hon landslaget. Under två år var hon dessutom förbundskapten. Numera tränar hon bara det hon hinner, orkar och har lust med.

Skribent: Annemari Johansson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Norrbottens Idrottsförbund
Idrottens Hus, Kronan A3
974 42 Luleå

Kontakt:Tel: 0706007732
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss