Hoppa till sidans innehåll

Norrbottens Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Norrbotten. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Dags att deklarera - undvik skattesmällar

18 MAR 2013 16:53
Normalt har föreningar både skattefria och skattepliktiga intäkter. För att undvika skattesmällar bör man hålla koll så att de skattepliktiga intäkterna inte blir för stora i förhållande till de skattefria.
  • Uppdaterad: 24 DEC 2013 16:56

- Föreningen kan slippa att betala skatt för alla rörelseinkomster om den huvudsakliga delen av inkomsterna (ca 75 procent) är skattefri på grund av naturlig anknytning eller hävd. Om den skattepliktiga delen av inkomsterna är 25 procent eller mer kan däremot alla inkomster bli skattepliktiga, säger Karin Wennström, idrottsjuridisk rådgivare på Norrbottens Idrottsförbund.

Det är alltså av största vikt att känna till vilka inkomster som anses vara skattefria. För att reda ut begreppen inför deklarationen bjuder SISU Idrottsutbildarna och Norrbottens Idrottsförbund in till två utbildningstillfällen med Skattverket.

- Det gäller att hålla kunskapen ajour. Deklarationsblanketten har förändrats. Använder föreningen sig av Idrottens Baskontoplan blir deklarationen enklare, tipsar Karin.

- Tidigare kunde föreningen bara skicka in sin verksamhetsberättelse med bokslut till Skatteverket. Nu ska man också göra en redovisning av ekonomin på deklarationsblanketten. Alla föreningar är skyldiga att deklarera om den inte har blivit befriad från deklarationsskyldighet.

Skribent: Annemari Johansson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Norrbottens Idrottsförbund
Idrottens Hus, Kronan A3
974 42 Luleå

Kontakt:Tel: 0706007732
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss