Hoppa till sidans innehåll

Norrbottens Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Norrbotten. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Kalixpolitiker prioriterade idrotten

12 SEP 2013 19:02
Mötesplatsen mellan idrotten och kommunens politiker och tjänstemän blev en populär tillställning. Många uppskattade att få tycka till.
  • Skapad: 12 SEP 2013 19:02

Malin Wennberg och Moa Wennberg från Kalix Cheerleading Team kom till mötet med en förväntansfull och positiv inställning.

P1050125_560_bred_beskuren

Malin Wennberg och Moa Wennberg

- Det är viktigt att få träffa politiker och tjänstemän. Vår förening har bara funnits i två år och vi vill jättemycket. Nu tar vi chansen att vara med och påverka. Vi har 70 aktiva och fler står på kö, men vi har svårt att få ledare till fler lag just nu.

Till mötet kom närmare 50 personer, varav 10 politiker från nämnder och kommunfullmäktige. Fritids- och Kulturchefen Karl-Göran Lindbäck fanns på plats tillsammans med Catarina Törqvist som är ny på tjänsten som föreningsstrateg i Kalix Kommun. Idrottsfrågorna är bekanta eftersom hon tidigare jobbade som nämndsekreterare.

- Alla träffar med föreningarna är betydelsefulla. Vi behöver veta om föreningarna tycker att vi prioriterar rätt saker. Att vi är på rätt väg, säger hon.

Inför mötet hade Norrbottens Idrottsförbund skickat ut en enkät till föreningarna i Kalix. Resultatet redovisades under kvällen och med det som utgångspunkt  jobbade man vidare i mindre grupper för att hitta utvecklings- och samverkansmöjligheter.

- Idrotten i Kalix fungerar bra, men det kan ju alltid bli bättre, säger Malin och Moa.

- Kommunen har köpt in en matta åt oss. Nu har vi den utrustning vi behöver för att kunna utöva vår idrott.

Britt-Inger Nordström, ordförande i Fritids- och Kulturnämnden gläds över att föreningarna över lag ger kommunens insatser gott betyg. Hon pratar varmt och engagerat om idrottens positiva effekter.

P1050168_560_bred_beskuren

Distriktidrottschef Katarina Halvardsson och Britt-Inger Nordström, Kalix Kommun gladdes åt ett konstruktivt och positivt möte.

-Idrotten är en viktig kugge i kommunens utveckling. Vi som politiker har till uppgift att skapa förutsättningar, säger Britt-Inger.

Hon framhåller att föreningarna är oerhört betydelsefulla. Att delta i idrotten ger vidgade vyer och kunskap om omvärlden.

- Idrotten ger så mycket. Man blir en del i en gemenskap. Det skapar trygghet. Har barn och ungdomar något att göra på sin fritid spårar de inte ur.  

- När vi får sammanställningen från kvällens diskussioner så ska vi jobba för att det ska bli ännu bättre. Vi vet att föreningarna har det tufft, att de går på knäna. Tillsammans kan vi se vad vi kan göra för att fortsätta utvecklas, säger Britt-Inger.

Mötesplatser kommer att arrangeras i fler kommuner under hösten och vintern.

För mer information kontakta verksamhetskoordinator Helene Johansson, tel 070-686 04 49 eller distriktidrottschef Katarina Halvardsson, 070-686 80 90

Skribent: Annemari Johansson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Norrbottens Idrottsförbund
Idrottens Hus, Kronan A3
974 42 Luleå

Kontakt:Tel: 0706007732
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss