Hoppa till sidans innehåll

Norrbottens Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Norrbotten. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Styrelser missar att de är arbetsgivare

18 JAN 2013 17:54
Sitter du i en styrelse i en förening som har anställd personal? Då följer det med ett arbetsgivaransvar. Genom att ansluta föreningen till arbetsgivarorganisationen Arbetsgivaralliansen ökar möjligheten att hantera personalfrågor rätt.
  • Skapad: 18 JAN 2013 17:54

- Arbetsgivaralliansen är en fristående arbetsgivarorganisation för arbetsgivare inom bland annat idrottsrörelsen, säger Karin Wennström, idrottsjuridisk rådgivare på Norrbottens Idrottsförbund.

- Jag råder alla föreningar med anställd personal att ansluta sig till dem. Att hålla koll på lagar och regler och göra rätt när det gäller personalens försäkringar och pensionsinbetalningar är inte så lätt. De flesta som tackar ja till ett styrelseuppdrag har gjort det utifrån sitt idrottsintresse, inte för att man besitter kunskaper kring personalhantering.

Som medlem i Arbetsgivaralliansen kan man få råd i olika frågor från kompetenta rådgivare. Blir du medlem i Arbetsgivaralliansen ansluter du dig till ett kollektivavtal, anpassat för just idrott. Personalen får försäkringar och trygghet.   

Ett plus är också att det med medlemskapet i Arbetsgivaralliansen följer en anslutning till Trygghetsrådet, TRS. Det är en trygghet för både arbetsgivare, anställda och föreningen/förbundet. Där finns stöd att få till förebyggande kompetens- och verksamhetsutveckling och om personal måste sägas upp.

- Ett kollektivavtal ger ordning och reda, tydlighet och regler. Det är en bra grund för en arbetsplats, säger Karin.

Har din förening eller SDF anställda och inte är medlem i Arbetsgivaralliansen  tipsar vi om att söka medlemskap där, säger Karin Wennström.

 

Skribent: Annemari Johansson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Norrbottens Idrottsförbund
Idrottens Hus, Kronan A3
974 42 Luleå

Kontakt:Tel: 0706007732
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss