Hoppa till sidans innehåll

Norrbottens Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Norrbotten. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Foto: Annemari Johansson

Två fick stipendium av Swedbank

16 OKT 2013 08:18
OK Renens orienterare Isabel Salén och Jens Sikström, ledare i Hertsöskolans IF, fick ta emot 5 000 kr var när Swedbank delade ut stipendier under Idrottsforum.
  • Skapad: 16 OKT 2013 08:18

Isabel Salén är 17 år och tävlar framgångsrikt för OK Renen. Hon har orienterat sedan barnsben. Hennes pappa är orienterare och det var han som lockade henne till sporten.  Nu håller hela familjen på.

För att ge sig själv chansen att utvecklas går Isabel på på orienteringsgymnasiet i Älvsbyn.  Målsättningen är långsiktig, siktet är inställt på senioråldern. Hon säger att hon vill se hur långt hon kan nå.

-  Det är riktigt kul att få stipendiet. Pengarna ska användas till min elitsatsning och är väl behövda, säger en strålande glad Isabel.

Hertsöskolans IFs ledare Jens Sikström var både glad och förvånad över Swedbanks ledarstipendium.

-  Jag jobbar mycket med att barn och unga ska förstå sin egen möjlighet. Att de ska växa som människor och se vilket inflytande de faktiskt har. Vill de förändra något på Hertsön kan de till exempel skriva medborgarförslag.

Jens drivkraft är att se barn och unga växa och röra sig mot vuxenlivet. Hertsöskolans IF är för och av unga. Ledarna har en stöttande funktion. De fixar sånt som medlemmarna inte får på grund av att de är för unga.

- Min roll är stötande, jag finns där i den befattning ungdomarna behöver mig. Jag leder inte träningarna, men vill ungdomarna genomföra ett projekt kan jag ge stöd. Jag tipsar om vem de kan prata med och var de kan söka pengar, berättar Jens om sin något annorlunda ledarroll.

- Jag är glad över stipendiet, det sporrar. Men jag vill också lyfta Magnus Lindberg som är drivande motor i föreningen. Vi jobbar ihop han och jag.

Läs om möjligheten att söka stipendier.

Skribent: Annemari Johansson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Norrbottens Idrottsförbund
Idrottens Hus, Kronan A3
974 42 Luleå

Kontakt:Tel: 0706007732
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss