Hoppa till sidans innehåll

Norrbottens Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Norrbotten. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Ulrik Norberg blev 55 000 kr rikare.

Ulrik årets MAX-stipendiat

29 MAJ 2013 16:42
Det var en överraskad Ulrik Nordberg som fick ta emot MAX-stipendiet på 55 000 kr. Han får stipendiet för framgångsrika insatser som skidorienterare och orienterare i Bergnäsets AIKs färger.
  • Skapad: 29 MAJ 2013 16:42

MAX-stipendiet har delats ut sedan 1985 och har hittills tillfört unga lovade idrottstalanger 1,2 miljoner kronor i stöd till deras satsningar mot toppen.
Motivering till varför Ulrik Nordberg fick stipendiet: Ulrik Nordberg tillhör Sverigeeliten i skidorientering och har flera internationella toppresultat på meritlistan. Vid Junior-VM i Lettland 2013 tog han silver i distransloppet. 2012 reste han hem från Junior-VM i Ukraina med två brons i bagaget. En individuell medalj och en från budkavle.
På sommarhalvåret sadlar Ulrik framgångsrikt om till orientering. Även där tillhör han Sverigeeliten.
Ulrik har den styrka, talang och vilja som krävs i två tränings- och tävlingsintensiva idrotter. Hans mål är att etablera sig i världseliten i skidorientering. I framtiden lanerar han att vidareutbilda sig till ingenjör vid Luleå Tekniska Universitet.
På sin blogg skriver Ulrik...
 "...idrotten har gett mig så mycket, vänner, upplevelser, skratt, tårar, skador, framgång, vinster, förluster. Har kommit ur det starkare och lite bättre, för jag är byggd av alla 20 år och inte bara de 4 senaste..." "Tackar och bockar, ska göra mitt bästa för att nå fler mål i livet. 
Skribent: Annemari Johansson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Norrbottens Idrottsförbund
Idrottens Hus, Kronan A3
974 42 Luleå

Kontakt:Tel: 0706007732
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss