Hoppa till sidans innehåll

Norrbottens Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Norrbotten. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Foto: Annemari Johansson

Idéer till samverkan på Kraftsamlingen

2015-02-13 14:32

Norrbottens Idrottsförbunds workshop "Ensam är inte stark - samverkan för framgång och hälsa" inbjöd till kreativa diskussioner under Kraftsamlingen i Luleå.
  • Skapad: 13 FEB 2015 14:32

Kraftsamlingen är Norrbottens Läns Landstings satsning på att samla in tankar, åsikter och idéer om vad som är viktigt för länets utveckling. 10 februari genomfördes den avslutande Kraftsamlingskonferensen i Luleå, med över 400 deltagare. Sedan starten 2011 har sex kostnadsfria träffar genomförts där alla norrbottningar har haft chans att vara med och tycka till.

Norrbottens Idrottsförbund är en av flera organisationer som fått möjlighet att leda workshops under Kraftsamlingen.

- Positiv kraft skapas när idrotten, myndigheter, företag och andra jobbar tillsammans mot ett gemensamt mål. Vi vill att Norrbotten ska vara ett friskt, välkomnande och attraktivt län, säger Åsa Christensen, projektledare på Norrbottens Idrottsförbund.

Under workshopen fick deltagarna ta del av två lyckade samverkansprojekt. I projektet S.A.N.N. har idrotten tillsammans med kommuner, landsting, polis, tull,  länsstyrelse, gym och Riksidrottsförbundet arbeta mot doping.

Alla Platsar är ett annat projekt som har nått gott resultat. Bland annat har ett Sportotek för utlåning av idrottsutrustning har startats och drivs nu av Luleå Kommun. 

- Vi vill att människor ska vara friska så att de kan vara aktiva och bidra till samhället hela livet. Att unga mår bra i både kropp och knopp och att pensionärerna är pigga och har livskvalitet, säger Åsa.

- Oavsett vem du är eller var du kommer firån ska du erbjudas en meningsfull fritid.

Deltagarna, under dagens två timmeslånga workshops, fick till uppgift att brainstorma kring två områden; hur unga ensamkommande flyktigbarn kan integreras i samhället på bästa sätt och vilka åtgärder som behövs för att människors hälsa i ett bostadsområde förbättras. Allt med perspektivet samverkan.

 

Skribent: Annemari Johansson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Norrbottens Idrottsförbund
Idrottens Hus, Kronan A3
974 42 Luleå

Kontakt:Tel: 0706007732
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss