Hoppa till sidans innehåll

Norrbottens Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Norrbotten. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Foto: Annemari Johansson Slobodan Cvijovic och Anders Magnor, ordförande i Dundret Basket

Nyinflyttad ska lyfta Dundret Basket

2015-03-30 17:19

Dundret Basket i Gällivare har länge haft en negativ trend. Få spelare och nedlagda lag, men nu hoppas klubben på en nytändning tack vare nyinflyttade Slobodan Cvijovic från Serbien.
  • Skapad: 30 MAR 2015 17:19

- Vi var på väg utför och visste inte riktigt hur vi skulle göra för att vända trenden. Vi har stadigt tappat folk och i år har vi inte haft något lag i seriespel, berättar Anders Magnor som är ordförande i Dundret Basket.

- När Slobodan kontaktade oss och erbjöd sig att göra en insats kändes det väldigt positivt och vi nappade direkt.

Slobodan Cvijovic kom till Gällivare för drygt två månader sedan när hans fru fått jobb som tandläkare. Som gammal elitbasketspelare slogs han av att hans favoritsport basket var på utdöende och ville göra ett försök att blåsa liv i ortens basketverksamhet.

Ett delmål är att klubben ska ha 30 aktiva ungdomsspelare i gång till hösten. Man siktar också på att starta ett division 3 lag för herrar igen.

För att lyckas nå målen kommer Slobodan att besöka skolor i Gällivare Kommun för att visa att basket är roligt. Till sommaren planerar Dundret Basket en streetbasketturnering för att locka nya spelare till sporten. Om allt går i lås vill föreningen arrangera en basketcamp i juni som riktar sig till spelare från hela länet upp till 16 år.

För mer information om satsningen, kontakta Slobodan Cvijovic, tel 076-782 56 18. 

 

Skribent: Annemari Johansson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Norrbottens Idrottsförbund
Idrottens Hus, Kronan A3
974 42 Luleå

Kontakt:Tel: 0706007732
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss