Hoppa till sidans innehåll

Norrbottens Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Norrbotten. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Roland och Henna fick Region Norrbottens stipendier

2019-11-20 17:50

Brottaren Henna Johansson och orienteringsledaren Roland Jansson utsågs av Region Norrbotten till 2019 års stipendiater för sina insatser för den norrbottniska idrotten.
  • Uppdaterad: 20 NOV 2019 17:50

Region Norrbotten delar årligen ut två stipendier i samverkan med Norrbottens Idrottsförbund - ett idrottsledarstipendium och ett idrottsstipendium.

Roland Jansson, idrottsledarstipendium, 30 000 kr

Motivering:

Roland Jansson är en engagerad föreningsledare i orientering, med många år som både som ordförande och ungdomsledare.

Roland mån om att inkludera alla och att alla ska trivas. Han ger varje individ möjlighet att utvecklas på sin nivå. Med sitt engagemang har han fostrat många orienteringsungdomar som lyckats bra i sin idrottsutövning.

Henna Johansson, Idrottstipendium, 50 000 kr:

Motivering:

Henna Johansson har tränat brottning sedan 6-års ålder. Hon har vunnit EM och VM-medaljer både som junior och senior. 2015 drabbades Henna av en svår skada, ett diskbrott i nacken. Hon tog sig tillbaka från skadan och är nu tillbaka bland topp 10 i världen i 62 kg klassen. Henna är en riktig förebild för andra idrottare. Hon har bevisat att om viljan finns, är allt möjligt

Här kan du läsa mer om stipendier som du kan söka via Norrbottens Idrottsförbund.

Skribent: Annemari Johansson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Norrbottens Idrottsförbund
Idrottens Hus, Kronan A3
974 42 Luleå

Kontakt:Tel: 0706007732
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss