Hoppa till sidans innehåll

Norrbottens Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Norrbotten. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Idrottens dag med gratis prova-på för alla åldrar

2019-08-19 14:04

Det blir full fart på Älvåkra IP då Idrottens dag kommer till Älvsbyn, lördagen den 24 augusti. Ett 25-tal föreningar bjuder på gratis prova-på-aktiviteter för alla åldrar, från ung till gammal. Skulle det bli dåligt väder flyttar aktiviteterna inomhus.
  • Uppdaterad: 19 AUG 2019 14:04

Föreningarna som visar upp sig på Älvåkra IP mellan kl 13-16 bjuder på stor variation av prova-på, bland annat historisk fäktning, käpphästhoppning, motorsport, fotboll, hockey, handboll, innebandy, gymnastik, kampsport och sportdykning. I rörelsebanan kan besökarna utmana sin motorik och hos parasporten får man testa en rullstolsbana och känna på hur det är att vara blind. Många av aktiviteterna är även anpassade för personer med funktionsnedsättning.

- Då Idrottens dag samkörs med Älvsbyns egen Må-bra-dag finns möjlighet att testa annat än idrott, exempelvis musik, e-sport, schack, hundaktiviteter och linedance, säger projektledaren och idrottskonsulenten Anne Meriläinen från Norrbottens Idrottsförbund och menar att det är ett sätt att locka även den som ännu inte hittat till föreningsidrotten till arrangemanget.

- Vi har laddat dagen med massor av aktiviteter och nya idéer. Tanken är att vi ska inspirera fler till att kunna och vilja idrotta hela livet. Att hitta sin grej. Vi har ett rörelsebingo som ska locka besökarna att prova på många aktiviteter och det kommer att finnas möjlighet att vinna priser, säger Anne.

Idrottens dag är Riksidrottsförbundets nationella koncept som genomförs på 25 platser i landet under 2019. Älvsbyn är den enda orten i Norrbotten.

-Idrottsrörelsen har siktet inställt på att förnya sig och vill framöver erbjuda en större bredd och mångfald i verksamheten. I framtiden hoppas vi att det ska skapas fler aktiviteter för den som bara vill träna och att fler äldre ryms in i föreningarnas verksamhet. Tävlingar och matcher kommer alltid att vara centrala, men det behövs komplement, förklarar Anne.

Älvsbyns kommun bjuder på gratis buss med avgång kl 10:00 från Bredsel, 10:05 från Vidsel, 10:25 från Vistträsk och 10:35 från Korsträsk. Returen sker kl 16:30 från hållplats Älvåkra. Busstiderna är anpassade för att också passa den som vill besöka Matfestivalen i Lomtjärn, där också några av Idrottens dags motionsaktiviteter håller till, exempelvis boule och uteträning.

-Vår ambition är att också nå ut till gruppen nyanlända. Därför har vi tagit fram information om Idrottens dag på fyra språk. Idrottens dag är ett utmärkt tillfälle att få inblick i Älvsbyns rika utbud av fritidsaktiviteter. Bättre väg in i samhället går inte att hitta. Idrott för alla, hela livet är målet.

Läs mer om Idrottens dag i Älvsbyn

Bli inspirerad. Se filmen från Idrottens dag i Luleå 2018

Skribent: Annemari Johansson
Epost: This is a mailto link

Kontaktperson distrikt

Anne Meriläinen
Idrottskonsulent
Telefon 070-686 76 11

anne.merilainen@ sisuidrottsutbildarna.se

Postadress:Norrbottens Idrottsförbund
Idrottens Hus, Kronan A3
974 42 Luleå

Kontakt:Tel: 0706007732
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss