Hoppa till sidans innehåll

Norrbottens Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Norrbotten. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Foto: Annemari Johansson Viktoria Viklund, Älvsby IF Fotboll och Anne Meriläinen, Norrbottens Idrottsförbund planerar för Idrottens dag i Älvsbyn.

Idrottens dag till Älvsbyn

2019-06-21 18:29

Den 24 augusti kommer det att bubbla av idrottsglädje när Riksidrottsförbundets nationella koncept Idrottens dag kommer till Älvsbyn – som enda ort i Norrbotten.
  • Skapad: 21 JUN 2019 18:29

Idrottens dag är laddad med roliga idrottsaktiviteter som ska inspirera fler till att kunna och vilja idrotta hela livet. Aktiviteterna som håller till i Lomtjärn och på och omkring Älvåkra IP är gratis och till för alla; barn, unga, vuxna och äldre. Älvsbyns kommun bjuder på gratis buss från Vidsel, Vistträsk och Korsträsk.

- Den svenska idrottsrörelsen håller på att förändras. Målet är idrott för alla hela livet. Idrottens dag är en del av den resan. Det ska vara en dag med roliga aktiviteter och nya idéer som lockar till rörelse. Besökare får prova på, uppleva, tänka och prata om hur framtidens idrott kan se ut tillsammans med Älvsbyns fantastiska föreningsliv, säger Norrbottens Idrottsförbunds projektledare Anne Meriläinen.

Förhoppningen är att alla som deltar ska hitta en aktivitet som passar, även den som har en funktionsnedsättning. Besökarna erbjuds möjlighet att testa ett 30-tal aktiviteter.

-Med Idrottens dag vill nå ut även till dem som ännu inte hittat till föreningsidrotten. Vi vill att fler ska få uppleva idrottsglädje och gemenskap i våra föreningar, i en verksamhet där vi fokuserar på glädje och utveckling, säger Anne Meriläinen.

Idrottens dag arrangeras för tredje året i rad. Tidigare har arrangemanget genomförts i Luleå, Piteå, Kalix, Jokkmokk, Övertorneå och Kiruna. Lokala arrangörer är Norrbottens Idrottsförbund i samverkan med Älvsbyns föreningsliv, Älvsbyns Kommun och Framtid Ihop.

-Idrottens dag och vår egen Må Bra dag samkörs i år. Ett smörgåsbord och ett ypperligt tillfälle att få se och prova på föreningarnas olika aktiviteter under en och samma dag, säger Kjell Tegnelund Kultur- och fritidschef i Älvsbyns kommun.

Viktoria Viklund från Älvsby IF Fotboll ingår i Idrottens dags planeringsgrupp. Hon gläds åt den positiva respons arrangemanget möter i samhället och att Älvsbyns kommun och Framtid Ihop har valt att stötta arrangemanget.

-Idrottens dag är en mötesplats där föreningar och Älvsbybor kan hitta varandra. Många har ingen aning om vilket rikt utbud av fritidsaktiviteter det finns i Älvsbyn. Det är också en möjlighet för våra nyanlända att hitta en väg in i föreningslivet, säger Viktoria.

Arrangemanget smyger igång i Lomtjärn kl 11-13 med motionsaktiviteter som boule, linedance och uteträning i samband med Älvsbyns matfestival. Kl 13-16 blir det full fart på Älvåkra IP där merparten av prova-på-aktiviteterna äger rum.

Här kan du läsa mer om Idrottens dag i Älsbyn

Sponsorer och arrangörer

Skribent: Annemari Johansson
Epost: This is a mailto link

Kontaktperson distrikt

Anne Meriläinen
Idrottskonsulent
Telefon 070-686 76 11

anne.merilainen@ sisuidrottsutbildarna.se

Kontaktperson distrikt

Annemari Johansson
Kommunikatör
Telefon 070-686 80 94

annemari.johansson@ sisuidrottsutbildarna.se

Postadress:Norrbottens Idrottsförbund
Idrottens Hus, Kronan A3
974 42 Luleå

Kontakt:Tel: 0706007732
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss