Hoppa till sidans innehåll

Norrbottens Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Norrbotten. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Foto: MATHIAS BERGELD

Idrottens stämma avslutad - här är en summering av de viktigaste besluten

2019-06-09 15:48

Efter tre intensiva dagar med förhandlingar och beslut avslutades idrottens stämma, Riksidrottsmötet. Björn Eriksson valdes till ordförande i Riksidrottsstyrelsen för ytterligare två år - fram till nästa stämma Uppsala år 2021.
  • Uppdaterad: 09 JUN 2019 15:48

Riksidrottsmötet beslutade att Riksidrottsförbundet inrättar ett idrottsnätverk för förbund med intresse att bli nya medlemmar. Samtidigt förtydligades kriterierna för medlemskap och en ny definition av vad idrott är, som skall uppfyllas för att bli medlem i Riksidrottsförbundet.

Mötet beslutade också om en ny verksamhetsinriktning 2020-2021, en reviderad och omarbetad Idrotten Vill, samt stadgeändring för en tryggare idrott.

Medlemsfrågor i Riksidrottsförbundet
Utifrån nu gällande kriterier för medlemskap till Riksidrottsförbundet så beslutade stämman att bevilja medlemskap till Svenska Cheerleadingförbundet. Utöver det så beslutades att återremittera Friskis&Svettis Riks ansökan om att bli ett eget förbund där nytt beslut kommer tas under Riksidrottsmötet 2021 i Uppsala.

Medlemsansökningarna för Svenska Bodybuilding och Fitness Förbundet, Svenska Bridgeförbundet, Svenska E-sportförbundet, Svenska Förbundet för Funktionell Fitness, Svenska Islandshästförbundet, Svenska Kanotslalomförbundet, Sverige Lacrosse, Svenska Padelförbundet, Svenska Surfförbundet, Svenska Schackförbundet avslogs. Förbunden välkomnas istället till det nya idrottsnätverket för att möjliggöra ett framtida medlemskap i Riksidrottsförbundet.

Svenska Padelförbundet valdes in som en medlemsorganisation i SISU Idrottsutbildarna.

Svenska Kälksportförbundet och Svenska Landhockeyförbundet uteslöts med hänvisning till att de har för få föreningar och därmed inte uppfyller villkoren för medlemskap i Riksidrottsförbundet. 

Efter helgens Riksidrottsmöte är numera Riksidrottsförbundets familj 70 olika idrotter (tidigare 71 idrotter).

RF:s förtjänsttecken
Under helgen mottog två norrbottniska idrottsledare den högsta utmärkelsen inom svensk idrott, RF:s förtjänsttecken. Här kan du läsa om dem.

Beslut och handlingar

Här kan du läsa om beslut som tagits under Riksidrottsmötet 

Här finns samtliga handlingar från Riksidrottsmötet 

Lyssna på podden "Idrott och politik" som sammafattar besluten från RIM. 

Skribent: Annemari Johansson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Norrbottens Idrottsförbund
Idrottens Hus, Kronan A3
974 42 Luleå

Kontakt:Tel: 0706007732
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss