Hoppa till sidans innehåll

Norrbottens Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Norrbotten. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Foto: SUVAD MRKONJIC

Skaffa en egen ledarcoach i föreningen

2019-09-02 10:57

Med ledarstödet vill vi underlätta för föreningen att rekrytera, utveckla och behålla aktivitetsledare. Stödet ger föreningen möjlighet att utse en eller flera mentorer som har rollen att coacha och utveckla de andra ledarna i föreningen. Tanken är att det ska bli enklare, tryggare och attraktivare att bli och vara ledare så att vi får fler ledare till idrotten i Norrbotten!
  • Uppdaterad: 20 MAR 2019 10:57

Norrbottens Idrottsförbund erbjuder föreningar projektmedel för att tillsätta en ledare i föreningen som tar ansvar för att stötta övriga ledare. Att ha någon i föreningen som fungerar som ett bollplank och stöttar övriga ledare med kunskap och utbildning tror vi är ett sätt att få fler ledare att ta på sig ett ledaruppdrag.

Förhoppningen är att vi långsiktigt ska rekrytera fler ledare till idrotten och ge befintliga ledare en trygghet i sitt ledarskap som gör att man väljer att fortsätta sin ledarbana. Ni kan få 5 000 – 20 000 kr till er förening beroende på omfattning av projektet och storlek på föreningen.

Vi ser helst att projekten sprids över hela länet och idrottsgränserna. Vi kommer att prioritera för att få så stor geografisk och idrottsövergripande spridning som möjligt.

För att bli beviljade projektmedel ska ni utse en person som får rollen att vara mentor för övriga ungdomsledare. Mentorns roll är att under säsongen genomföra minst två ledarträffar med syfte att diskutera ledarskapet i föreningen. Förutom ledarträffarna ska mentorn också besöka alla ledares träningar, ge feedback och bidra med tips och idéer.

Ansökan senast den 20 oktober 2019
Vill du och din förening starta ett projekt ska ni kontakta någon av våra idrottskonsulenter och därefter skicka in en ansökan via föreningens IdrottOnlinesida - under fliken Idrottsmedel.

Besked om beviljat stöd lämnas senast den 4 november.

Kontaktuppgifter till våra idrottskonsulenter

Skribent: Annemari Johansson
Epost: This is a mailto link

Kontaktperson distrikt

Michael Fleuron

Idrottskonsulent/
Idrottslyftssamordnare
070-651 16 78

This is a mailto link

Kontaktperson distrikt

Jakob Boudin

Idrottskonsulent
Ansvarig barn- och ungdomsfrågor
070-686 83 66 
jakob.boudin@ sisuidrottsutbildarna.se

Postadress:Norrbottens Idrottsförbund
Idrottens Hus, Kronan A3
974 42 Luleå

Kontakt:Tel: 0706007732
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss