Hoppa till sidans innehåll

Norrbottens Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Norrbotten. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Stjärnfylld premiär för Nattidrott på Porsön

2019-11-10 10:32

Nattidrott ska ge unga på Porsön i Luleå någonstans att vara på fredag- och lördagkvällar. Först på plats till premiäreventet var Marwan, Majed och Ahad. De passade på att testa många olika aktiviteter, bland annat att spela basket med idrottsstjärnorna från Luleå Basket och BC Luleå.
  • Skapad: 10 NOV 2019 10:32

Nattidrott ska bli ett aktivt häng för unga mellan 12-20 år. Med Porsöhallen öppen på fredag- och lördagkvällar från klockan 19 fram till midnatt vill Norrbottens Idrottsförbund ge ungdomar ett kul alternativ att träffas, umgås, rör på sig och lära känna nya kompisar. Det ska bli ett alternativt till att hänga på stan eller till inaktiva hemmakvällar.

Besökarna Majed, Marwan och Ahad gillade det de såg. En vanlig helgkväll brukar de sitta hemma och spela dataspel, men att röra sig tillsammans med andra är något som de tänker fortsätta med.

Premiäreventet gav möjlighet att spela basket med stjärnor från Luleå Basket och BC Luleå, spela fotboll, testa en rörelsebana, jonglera, läsa böcker, rita och pyssla och mycket annat. Modiga Majed tog också chansen att testa roller-derby trots att han aldrig stått på ett par skridskor.

- Nattidrott verkar kul. Vi gillar sport och det här är mycket bättre än att sitta hemma, säger Majed, Marwan och Ahad samstämmigt.

- Vi kommer nästa vecka också och då ska vi ta med oss fler av våra vänner.

På plats under Nattidrottskvällarna kommer det att finnas ledare som har olika bakgrunder och kunskap i flera olika språk. Haider Jumaa, som tidigare varit professionell basketcoach i Irak, nappade på erbjudandet att bli Nattidrottsledare. Under premiäreventet ägnade Majed, Marwan och Ahad lite extra uppmärksamhet och såg till att de trivdes.

I Nattidrott samverkar Norrbottens Idrottsförbund med idrottsföreningar, men också andra typer av organisationer. Luleå Basket gillade idén så mycket att man hjälper till att promota projektet. Forwarden Ivey Slaughter ger tummen upp för projektet som är gratis och öppet för alla, oavsett om du redan är med i en idrottsförening eller aldrig har idrottat tidigare.

- Nattidrott ger unga på Porsön möjlighet att lära känna nya människor, bygga kontakter och finnas med i ett positivt, socialt sammanhang, säger Ivy Slaughter.

- Det är viktigt att alla unga får känna sig delaktiga, att de får vara stola över Porsön och att de känner sig hemma här.

Missa inget spännande - följ Nattidrott på Facebook och Instagram

Premiäreventet var startskottet för Nattidrott och nu hoppas Norrbottens Idrottsförbunds projektledare Isa Ponturo att ungdomarna ska strömma till.

- Följ oss på Instagram och Facebook så missar du inget spännande.

Isa riktar en uppmaning till alla 12-20-åringar.

- Kom och häng med oss på fredagar och lördagar från klockan 19 fram till midnatt. Våra duktiga ledare ser till att alla har det bra. Det ska finnas varierande aktiviteter som passar alla och allt är gratis, säger Isa.

Följ Nattidrott på Facebook

Nattidrott på Instagram

Se filmen om Nattidrott

 

Skribent: Annemari Johansson
Epost: This is a mailto link

Kontaktperson distrikt

Isa Ponturo

Projektledare - Nattidrott
070-262 57 26

This is a mailto link

Postadress:Norrbottens Idrottsförbund
Idrottens Hus, Kronan A3
974 42 Luleå

Kontakt:Tel: 0706007732
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss