Hoppa till sidans innehåll

Norrbottens Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Norrbotten. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Foto: Krister Palm

Välbesökt Idrottens dag i Älvsbyn

2019-08-24 23:19

För att inspirera fler barn, unga och vuxna att kunna och vilja idrotta hela livet arrangerades Idrottens dag i Älvsbyn. Solen sken, Älvsbyborna strömmade till när ortens föreningsliv visade upp sig. Besökarna fick prova på massor av olika aktiviteter med en modern och kreativ touch.
  • Uppdaterad: 24 AUG 2019 23:19

Här hittar du bilder från Idrottens dag i Älvsbyn

Arrangörerna uppskattar att ungefär 500 personer hade sökt sig till Älvåkra IP. Tre av dem var vännerna Marcus Lundgren, Yonas Mehari och Natnael Ghebru.

Natnael Ghebru, Marcus Lundgren och Yonas Mehari

- Det har varit en riktigt kul dag. Vilken variation i utbudet! Vi visste inte att det fanns så här många aktiviteter i Älvsbyn, sade kompisarna som verkligen tog chansen och testade merparten av de 20-tal aktiviteter som erbjöds.

En förening som överraskades av det stora intresset var Älvsby Sportdykarklubb som simulerade dykning i en vattentunna. En strid ström köade för att testa den lite udda aktiviteten.

Sportdykarnas prova-på-aktivitet

- Nu är vi trötta och nöjda. Vi har fått träffa så många positiva och glada barn som modigt doppade huvudet i vattentunna för att spana efter det som dolde sig på botten. Förhoppningsvis har vi lyckats öka intresset bland unga för vår idrott, säger Samuel Nilsson.

Idrottens dag är Riksidrottsförbundets nationella koncept som arrangeras på 25 orter i landet 2019. Föreningslivets spelbolag Folkspel är huvudpartner i Sverige. Lokala arrangör var Norrbottens Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna i samarbete med Älvsbyns Kommun, Framtid ihop och det lokala föreningslivet.

- Bara en bråkdel av barn, unga och vuxna i dagens Sverige rör på sig tillräckligt mycket. Med Idrottens dag sammanför vi idrottsföreningarna och Älvsbyborna så att de kan knyta kontakt med varandra och förhoppningsvis hitta en gemensam framtid, säger Annemari Johansson, kommunikatör på Norrbottens Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna.

- Vi är extra glada över besökarnas mångfald. Här samsades barnfamiljer med tonåringar, vuxna och 65-plussare. Satsningen på att ta fram information på flera språk och erbjuda gratis buss från Bredsel, Vidsel, Vistträsk och Korsträsk verkar ha lyckats. Många nyanlända syntes i vimlet. Vi upplever att det verkligen blev den manifestation för "Idrott för alla hela livet" som vi hoppats på, konstaterar Annemari.

Idrottens dag samkördes med Älvsbyns egen Må-bra-dag och det fanns möjligheter att testa annat än idrott, exempelvis schack, brädspel och hundaktiviteter.

- Det är ettt sätt att visa på bredden av fritidsaktiviteter i Älvsbyn och locka de som ännu inte har hittat till föreningsidrotten till arrangemanget. Aktiviteterna kompletterar varandra och bidrar till att göra Älvsbyn till en attraktiv ort att bo på. 

- Vårt mål var att Idrottens dag skulle bli en dag där det bubblade av idrottsglädje. Det känns som att vi gick i mål med det, säger en nöjd Annemari och skickar ett stort, hjärtligt och varmt tack till alla besökare och föreningar som med sitt engagemang och nyfikenhet såg till att det blev en toppendag.

Skribent: Annemari Johansson
Epost: This is a mailto link

Postadress:Norrbottens Idrottsförbund
Idrottens Hus, Kronan A3
974 42 Luleå

Kontakt:Tel: 0706007732
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss