Hoppa till sidans innehåll

Östergötlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Östergötland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Lyckad Idrottens dag i Motala

24 SEP 2018 23:11
Ett världsrekord, många föreningar, några politiker, en fotoutställning och framför allt en massa glädje och rörelse bland våra små och stora besökare.
  • Uppdaterad: 24 SEP 2018 23:11

Idrottens dag i Motala blev en härlig dag full av rörelseglädje och nya sätt att prova på traditionella idrotter. Här ett axplock av allt kul besökarna kunde testa - såpahockey, bågskytte och käpphästhoppning bland mycket annat. 

bild på barn som testar såpahockey

Nästan 5 000 besökare kom till Stadsparken i Motala den 1 september. Motala var först ut bland de 31 platser i hela Sverige där Idrottens dag arrangeras i höst. Det var inte utan att det pirrade lite extra i magen på oss arrangörer när vi förberedde och byggde upp rörelsebana, tält och skatebordramper i ihållande ösregn dagen innan den stora premiären. Men på morgonen hade molnen skingrats och besökarna strömmade in. Responsen var fantastisk! Här ett citat från ett inlägg på vår Facbooksida som värmde: 

"En mycket rolig och härlig dag med glädje och en hel massa nya sporter att prova på. Att få prova på något som man kanske inte trodde var sin grej och sedan inse att detta var ju precis det. Detta är fantastiskt! TACK!"

Bild på flaggor med Idrottens dag-tryck

Bild på glad och trött liten besökare

Trött och nöjd efter att ha varit med i rörelsebingot där man fick testa fem olika idrotter och fick ett hopprep i present. 

Bild på barn som testar bågskytteBild på fotoutställning

Ett lite annorlunda och uppskattat inslag i Idrottens dag var Fotoutställningen "Idrott är väl ingen konst...eller?" med bilder från den lokala idrotten, tagna av Thomas Augustsson på Motala-Vadstena Tidning.

bild på käpphästhopparebild på politiker på scenenbild på jolleseglingens brygga med folkbild på världsmästaren i bolljonglering

Tack till alla besökare som kom dit. Som hoppade, kastade, rullade, sköt, sparkade, snurrade, seglade, brottades och mycket, mycket mer. Tack till alla föreningar som inspirerade och hjälpte till. Tack till alla volontärer och medarbetare som jobbat och planerat länge och mycket. Och sist men inte minst tack vare våra samarbetspartners - Vätternrundan, Tillväxt Motala och Motala kommun. Idrottens dag arrangerades av Östergötlands Idrottsförbund/SISU Idrottsutbildarna, Riksidrottsförbundet och är en del av European Week of Sports. 

Skribent: Marie-Louise Elebring
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Östergötlands Idrottsförbund
Fastes gata 4
582 78 Linköping

Besöksadress: Idrottens Hus, Linköping Arena, Fastes gata 4
582 78 Linköping

Kontakt:Tel: 0104765000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss