Hoppa till sidans innehåll

Östergötlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Östergötland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Campushallen lokal arrangör av Parkrun Vallaskogen

20 JUN 2019 15:16
Campushallen/LSIF (Linköpings Studenters Idrottsförening) har valt att engagera sig i den lokala arrangörsgruppen för Parkrun Vallaskogen.
  • Skapad: 20 JUN 2019 15:16

Parkrun är ett gratis motionslopp i löpning som arrangeras varje lördag kl 09:30, året runt i hela världen, om väder och underlag tillåter.

Campushallens/LSIFs verksamhetsidé är att skapa träningsglädje och de jobbar också för att ha verksamhet på andra ställen än dagens anläggning på Campus Valla. En målsättning förening har är att nå nya personer på nya platser, i Campushallens närområde.

 I skrivande stund arrangeras Parkrun på åtta platser i Sverige. Parkrun Vallaskogen är det första i Linköping och Östergötland.

– Det här är ett utmärkt arrangemang för oss som förening att vara delaktiga i, säger Pia Carlsson, verksamhetschef på Campushallen/LSIF. Hela upplägget är jättebra då det är hälsofrämjande, inkluderande och kostnadsfritt.

Campushallens målsättning att ha verksamhet i andra områden och att nå nya målgrupper stämmer bra överens med Parkruns verksamhet. Vallaskogen är ett område som ligger strategiskt placerat mellan nya Campushallen-Ebbepark och Campushallen-Vallastaden, så det är naturligt att vara synliga och samverka i det som händer där.

– Hittills har antal deltagare varit över förväntan, säger Gunilla Jonsson, friskvårdsansvarig på Campushallen/LSIF, som också har rollen som Run.director. Att det är så varierande åldrar, barn, hundar, barncyklar och elitlöpare tyder på att vi lyckats nå ut med att det är ett återkommande evenemang för alla!

Fakta Parkrun
Parkrun är ett gratis motionslopp på 5 km i löpning som arrangeras varje lördag kl 09:30, året runt om väder och underlag tillåter, i hela världen. Parkrun finns på åtta platser i Sverige och det första loppet arrangerades augusti 2016.

Deltagare i Parkrun får under lördag förmiddag byta om på Campushallen kostnadsfritt, före och efter loppet.

 

 

 

 

Skribent: Marie-Louise Elebring
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Östergötlands Idrottsförbund
Fastes gata 4
582 78 Linköping

Besöksadress: Idrottens Hus, Linköping Arena, Fastes gata 4
582 78 Linköping

Kontakt:Tel: 0104765000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss