Hoppa till sidans innehåll

Östergötlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Östergötland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Idrottsfrukost lockade många

11 OKT 2018 12:01
Idag på morgonen den 11 oktober arrangerade Östergötlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna en välbesökt idrottsfrukost i Idrottens hus i Norrköping.
  • Uppdaterad: 11 OKT 2018 12:01

Temat på frukostföreläsningen var psykisk ohälsa inom idrotten och hur vi kan upptäcka risker, förebygga men även hjälpa och stödja drabbade idrottare. Föreläsarna som gav oss den kunskapen var Charlotte Järnvall och Helén Nordquist.

Idrottsfrukost

Charlotte är socionom och samtalsterapeut och hon arbetar mycket med motiverande samtal, idrottspsykologi och mental träning med enskilda individer och grupper.

Helén är leg. psykoterapeut och har bland annat arbetat inom Barn- och ungdomspsykiatrin, Barnhälsan och en kortare period inom Vuxenpsykiatrin. Numera har Helén och Charlotte ett gemensamt företag med placering i Norrköping.

Idrottsfrukost

Detta är ett viktigt ämne och det visade även antalet deltagare på föreläsningen - ett 40-tal intresserade valde att delta på idrottsfrukosten i Idrottens hus i Norrköping denna morgon.

Här hittar du mer information om föreläsarna. (länk)

Skribent: Anneli Björkman
Epost: This is a mailto link

Postadress:Östergötlands Idrottsförbund
Fastes gata 4
582 78 Linköping

Besöksadress: Idrottens Hus, Linköping Arena, Fastes gata 4
582 78 Linköping

Kontakt:Tel: 0104765000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss