Hoppa till sidans innehåll

Östergötlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Östergötland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Månadens ideella ledare

20 MAJ 2019 16:14
Han är ordförande i Östra Danssportförbundet, ordförande i Vidingsjö MOIF och dessutom lagledare i dotterns fotbollslag. Möt Christer Kihlgren, en av alla fantastiska ideella krafter som får idrotten i Östergötland att gå runt.
  • Uppdaterad: 20 MAJ 2019 16:14

Varför har du valt att engagera dig i idrotten?
- Jag vill att idrotten ska utvecklas och jag tycker att idrottsrörelsen är en viktig del för att få ett bättre samhälle. När det gäller danssporten så vill jag även ge tillbaka lite av allt jag fått när jag själv var mer aktiv och tävlade. När det gäller fotbollen så vill min dotter och hennes kompisar spela fotboll och då vill jag bidra med vad jag kan för att de ska få utöva sin idrott och utvecklas både på och bredvid fotbollsplanen. Kan vi också utveckla goda vanor med att röra på sig i någon form så är det något bra att ha med sig resten av livet.


Vad är det bästa med att vara ledare och engagerad inom idrotten?
- Att vara med och bidra till att människor får möjlighet att syssla med en idrott som de önskar och får se hur de utvecklas inom idrotten och som människor.

Vad är den största utmaningen med att jobba ideellt?
- Den största utmaningen är att det är färre och färre som vill engagera sig, då alla har så mycket man vill göra. När man har betalt kursavgift/träningsavgift/medlemsavgift så tror många att man har köpt en "tjänst" där allt ingår.


Ditt bästa tips eller gott råd till någon som är sugen på att engagera sig?
- Att ta kontakt med någon aktiv i den förening som man vill engagera sig i och erbjuda sig att hjälpa till med något. Det behöver inte vara stora och tidskrävande saker. Om många delar på uppgifterna som finns att göra så blir det mindre jobb för var och en och en rolig gemenskap.

Christer Kihlgren

 

Skribent: Marie-Louise Elebring

Postadress:Östergötlands Idrottsförbund
Fastes gata 4
582 78 Linköping

Besöksadress: Idrottens Hus, Linköping Arena, Fastes gata 4
582 78 Linköping

Kontakt:Tel: 0104765000
E-post: ostergotland@rfsisu....

Vi finns på Facebook Gilla oss