Hoppa till sidans innehåll

Östergötlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Östergötland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Stöd till anläggningar och idrottsmiljöer

För att skapa nya aktivitetsytor och idrottsmiljöer för barn och ungdomar finns Riksidrottsförbundets bidrag till anläggningar och idrottsmiljöer. Om din förening är medlem i Riksidrottsförbundet kan du söka bidrag och det gör du i IdrottOnline. Vi behandlar ansökningarna löpande.
  • Uppdaterad: 27 APR 2018 15:52
På nedanstående länk kan du läsa vad som gäller för att söka medel. Har du några frågor är du välkommen att kontakta Johan Råsbrink på telefon 010-476 50 70.

Du ansöker om bidrag i IdrottOnline genom att logga in på din förenings webbsida och klicka på hänglåset på startsidan. Därefter klickar du på fliken "Idrottsmedel".

Ansökningarna handläggs av respektive Distriktidrottsförbund.

Tillgång till anläggningar och idrottsmiljöer är en avgörande faktor för att kunna bedriva idrottslig verksamhet. Ett av Idrottslyftets prioriterade områden är att öka tillgängligheten till anläggningar och idrottsmiljöer och därför avsätter

Riksidrottsförbundet årligen medel till ett anläggnings- och idrottsmiljöbidrag.  Läs mer om Idrottslyftet.
Det finns också andra bidrag att söka för anläggningar och idrottsmiljöer. Hos Allmänna Arvsfonden och Boverket finns bidrag till ny verksamhet, anpassning av anläggningar, lokaler för funktionshindrade samt samlingslokaler.

Här kan du läsa mer om bidrag från Allmänna arvsfonden.

Exempel på projekt

Under de år som Riksidrottsförbundet har delat ut bidrag till anläggningar och idrottsmiljöer har över 1 000 projekt beviljats stöd.

Totalt har vi delat ut över 300 miljoner kronor – pengar som har växlats upp av medfinansiärer, till exempel kommuner, Allmänna Arvsfonden och Boverket - till 2,3 miljarder kronor.

Vill du spara energi och miljö och är en idrottsförening kan du kontakta energi- och klimatrådgivaren i din kommun.

Kontaktperson

Johan Råsbrink
010-476 50 70

This is a mailto link

Postadress:Östergötlands Idrottsförbund
Idrottens Hus, Fastes gata 4
582 78 Linköping

Besöksadress: Idrottens Hus, Linköping Arena, Fastes gata 4
582 78 Linköping

Kontakt:Tel: 0104765000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss