Hoppa till sidans innehåll

Östergötlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Östergötland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

20 miljoner till utveckling av äldreidrott

13 SEP 2019 09:48
Idrottsrörelsen får 20 miljoner kronor för att utveckla idrott för äldre. Den glädjande nyheten presenterade finansminister Magdalena Andersson (S) inför kommande höstbudget.
  • Uppdaterad: 13 SEP 2019 09:48

Fler äldre ska ha möjlighet till friheten av ett rikt socialt liv med rörelse och gemenskap. Det handlar om att bryta ensamhet och bygga ett starkare samhälle.

– Detta besked är mycket glädjande. Vi vet att effekten av träning för äldre är stor – idrott och motion bidrar till att många håller sig friska, ger lust och glädje i fritiden, minskar risken för skador och bidrar till socialt sammanhang och gemenskap säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.

Samhället behöver göra mer för att stimulera äldres fysiska aktivitet men också mer för att nå fler äldre som av olika orsaker inte rör på sig idag. Det krävs bättre tillgänglighet till olika mötesplatser, rimliga träningsavgifter inte minst för de med låg inkomst och att kunna bygga upp en struktur för att nå äldre som inte sysslar med fysisk aktivitet att komma igång med det.

– Det är både viktigt och roligt att regeringen ser idrottsrörelsens potential i att få äldre i rörelse, hålla krämpor borta och möjligheten att få uppleva gemenskap och glädje. Dessutom vet vi att en långsiktig satsning på äldres hälsa är en investering för sjukvården när fler äldre kan hålla sig friska säger Björn Eriksson.

Läs mer på RF:s hemsida

Postadress:Östergötlands Idrottsförbund
Idrottens Hus, Fastes gata 4
582 78 Linköping

Besöksadress: Idrottens Hus, Linköping Arena, Fastes gata 4
582 78 Linköping

Kontakt:Tel: 0104765000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss