Hoppa till sidans innehåll

Östergötlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Östergötland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Nytt namn och utseende men samma uppdrag

12 DEC 2019 16:43
Östergötlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Östergötland kommer att läggas samman till RF-SISU Östergötland den 1 januari 2020.
  • Uppdaterad: 12 DEC 2019 16:43

Sammanläggningen är en administrativ åtgärd som ger oss en gemensam organisation med fortsatt två tydliga uppdrag: idrott och folkbildning – det innebär ingen förändring av kärnverksamheten.

Östergötlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Östergötland arbetar redan tätt tillsammans – sedan flera år tillbaka med en gemensam chef, gemensam styrelse och gemensamt kansli. Sammanläggningen gör att vi blir en organisation med fortsatt två tydliga uppdrag: idrott och folkbildning. Två organisationer tar ett naturligt nästa steg som RF-SISU Östergötland.

Som gemensam organisation kan vi tydliggöra vårt erbjudande, en helhetslösning för utveckling inom idrott och folkbildning över hela landet. I och med sammanläggningen får idrottsföreningen en tydligare väg in. Allt är som vanligt, fast enklare. 

SISU Idrottsutbildarna är även fortsättningsvis ett fristående studieförbund och vi kommer fortsätta att särredovisa folkbildningsstödet eftersom bildningsanslaget har ett specifikt ändamål.

Vi kommer också att få nytt grafiskt utseende och en ny webbsida som lanseras den 15 januari 2020. Den nya adressen till den kommer att vara www.rfsisu.se/ostergotland. Vi har redan nu bytt våra e-postadresser till This is a mailto link

I samband med lanseringen av den nya webbsidan kan eventuella länkar på föreningens hemsida som är länkade till våra gamla hemsidor sluta fungera, så ett tips är att ha lite koll och eventuellt länka om från och med den 15/1 2020.

Kontakta oss gärna om du har någor frågor. 

Postadress:Östergötlands Idrottsförbund
Fastes gata 4
582 78 Linköping

Besöksadress: Idrottens Hus, Linköping Arena, Fastes gata 4
582 78 Linköping

Kontakt:Tel: 0104765000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss