Hoppa till sidans innehåll

Östergötlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Östergötland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Foto: NILS JAKOBSSON

Förbud mot rökning på idrottsanläggningar från den 1 juli

28 JUN 2019 08:48
Den 1 juli träder nya tobaksregler in som innebär att du inte längre får röka på vissa allmänna platser utomhus. Ett av dessa områden är inhägnade platser som huvudsakligen är avsedda för idrottsutövning, dvs idrottsanläggningar.
  • Skapad: 28 JUN 2019 08:48

Rökförbudet kommer även att gälla vid entréer till de lokaler och utrymmen som omfattas av det nya rökförbudet och som allmänheten har tillträde till, alltså även närområdet till exempelvis fotbollsplaner, tennisbanor och andra idrottsanläggningar. 

Ansvaret för rökförbudet ligger på den som har praktiska möjligheter att se till att förbudet följs. Det innebär att den som äger eller hyr en lokal eller ett område utomhus ansvarar för att förbudet.följs

Här kan du läsa mer om rökförbudet och vad det innebär.

Den som ansvarar för rökförbudet måste tydligt informera om rökförbudet genom skyltning. Det finns inga särskilda krav på skyltarna förutom att de måste vara tydliga.

Här kan du ladda ner en skylt att skriva ut och sätta upp vid er idrottsanläggning. 

Skribent: Marie-Louise Elebring
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Östergötlands Idrottsförbund
Idrottens Hus, Fastes gata 4
582 78 Linköping

Besöksadress: Idrottens Hus, Linköping Arena, Fastes gata 4
582 78 Linköping

Kontakt:Tel: 0104765000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss