Hoppa till sidans innehåll

Östergötlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Östergötland. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Landshövdingen invald vid historiskt årsmöte

25 MAR 2019 20:27
Vid årsstämman för Östergötlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna den 25 mars fattades det historiska beslutet att lägga samman Östergötlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Östergötland till en organisation.
  • Uppdaterad: 25 MAR 2019 20:27

Styrelsen fick en ny ledamot, landshövding Carl Fredrik Graf, och vi tackade även av Per Jameson för sina insatser som ledamot under många år

Årsmötet leddes av Lena Arvidsson från Riksidrottsstyrelsen som med stort kunnande och en skön portion humor tog oss genom ekonomi, verksamhet och förändringar. Den största förändringen som träder i kraft 2020 är beslutet om sammanläggningen där vi samlas under ett nytt gemensamt namn, RF-SISU Östergötland.

Vår nya styrelseledamot Carl Fredrik Graf har varit Östergötlands landshövding sedan september 2018. Han kommer närmast från Halmstad kommun, där han varit kommunstyrelsens ordförande. Han har ett gediget idrottsligt intresse som grundar sig bland annat i ridsporten där han rider sin egna islandshäst. Han tränar också gärna på Friskis & Svettis och var ordförande i riksdagens idrottsklubb under delar av sin tid som riksdagsledamot.

- För mig är idrotten en väldigt viktig samhällsaktör och jag ser fram mot att främst arbeta med uppdraget som är kopplat till folkhälsofrågor, säger Carl Fredrik Graf. Dessutom hoppas jag med min relativt breda erfarenhet av samhällsarbete i olika funktioner kunna bidra med att utveckla idrotten i Östergötland.

Under kvällen delades även Guldklubbens ungdomsstipendium på 4 000 kronor ut. Priset gick i år till Tilda Nord från Norrköpings skidklubb. Tilda, som går andra året på det alpina riksidrottsgymnasiet i Åre, får stipendiet bland annat sina stora framgångar i alla alpina grenar.

 

Skribent: Marie-Louise Elebring
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Östergötlands Idrottsförbund
Idrottens Hus, Fastes gata 4
582 78 Linköping

Besöksadress: Idrottens Hus, Linköping Arena, Fastes gata 4
582 78 Linköping

Kontakt:Tel: 0104765000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss